Categorii
Arhiva Infografice

Câte secunde ai răbdare să aștepți încărcarea site-ului – infografic și poll

Spuneam de curând că mi-am mutat blogul pentru că se încărca greu. Și nu îmi pare rău, pentru că în felul acesta pot oferi o experiență mai bună cititorilor.

Hostingul la care sunt e ok, tocmai pentru că blogul meu se încarcă în maxim 2 secunde, lucru care este extrem de important. Pierdusem la un moment dat mai bine de jumătate din vizite tocmai pentru că se încărca greu site-ul.

Așa că, dacă vrei să știi de ce oamenii nu mai accesează site-ul tău este pentru că se încarcă în mai mult de 3 – 10 secunde. Nici eu nu mă mai întorc pe un blog dacă stau mai bine de 5 secunde până pot vedea pagina. Dacă vrei să vezi cât durează se se încarce site-ul tău, atunci intră pe Loads.in, site care îți verifică viteza site-ului.

În infograficul de mai jos poți vedea că o treime dintre oameni nu se mai întorc pe site dacă durează mai mult de 10 secunde încărcarea. Când a venit vorba de dispozitive mobile, aproape jumătate dintre cei chestionați au zis că au întâlnit site-uri care se încărcau greu, care aveau diferite erori sau chiar nu se încărcau deloc.

Cea mai interesantă informație a studiului zice că fiecare secundă de întârziere în încărcarea site-ului duce la o scădere cu 7% a ratei de conversie. Cu alte cuvinte, dacă ai o afacere e-commerce, timp mai mult = cumpărături mai puține din partea clienților. Mulțumesc celor de la Kissmetrics pentru acest inforgafic minunat!

Și acum, o mică întrebare legat de răbdarea ta.
[poll id=”2″]
statistica-timpi-incarcare-site-blog-kissmetrics

21 de răspunsuri la “Câte secunde ai răbdare să aștepți încărcarea site-ului – infografic și poll”

„Câte secunde aștepți până să abandonezi vizitarea site-ului?”

nu stiu daca se pune problema chiar asa. blog/site-urile serioase oricum nu stau 10 secunde. de la 10 in sus e o problema si trebuie evitata adresa, ceva putred acolo

Da, serverul functioneaza cu varza stricata la peste 10 secunde sau blogul e in carje :))

eu mi-am introdus un cod in footer ca sa vada lumea in cat timp a fost afisata pagina 🙂

cat timp astept? depinde de site – pe un blog astept maxim 7 sec si nu mai revin daca 4 din cele 7 se datoreaza unor bazaconii

p.s. atentie si la timpul de postarea unui comentariu. sunt bloguri unde astept ca fraieru pana cand se salveaza un comentariu.

sper ca aici comentariul se posteaza repede. Cel putin din Brasov merge brici 😀

In mod normal – 6-8 secunde. Acum depinde si de pagina. Eu cred ca timpul de asteptare este direct proportional cu parerea ta despre pagina – cu cat mai buna parerea, cu atat mai lung timpul de asteptare. De exemplu daca e vorba de obisnuit.eu, as fi dispus sa maresc intervalul pana la 10. 🙂

😀 O, sper sa nu mai ajung vreodata acolo. Innebuneam sa stausi cate un minut sa se incarce. De aia am schimbat. Eu zic ca daca depseste vreodata 3-5 secunde sa ma trageti de urechi 😀

Varianta I: Când îmi citesc lista de bloguri aștept cât e nevoie fiindcă am multe și am preluat ideea lui Dojo, le țin la bookmark și le deschid pe toate. E normal să întârzie.
Varianta II: Dacă cunosc un site și se deschide mai greu sau cum a aspus Tudor lași un comentariu azi și apare mâine nu mă deranjează. Dacă nu cunosc site-ul și în primele două secunde nu a apărut headerul l-am închis. Dar cum nu prea umblu pe site-uri obscure pot aștepta cât e nevoie ca să se încarce.
E important ca siteul să se încarce repede dar acum o secundă în plus sau în minus cu 20 de tab-uri deschise chiar nu mă afectează. Mai ales că dacă merg pe un site și sunt link-uri și vreau să ajung acolo le deschid în alt tab iar eu îmi continuu călătoria pe site-ul inițial și până ajung la celălalt tab e deja deschis și perfect funcțional.

Da, metoda ta cu taburile e simpatica si mascheaza unele probleme in site-uri. Totusi, zic ca maxim 2 secunde e ok, hai 3 😀

Eu am dat pe varianta lor si mi-a iesit 11 secunde.

Dupa ce am selectat Bucuresti mi-a iesit 4-5 secunde. Inafara de hosting ce altceva se mai poate face?

Apropo eu nu judec un site dupa felul in care se incarca. Daca informatiia este important fac acest „efort” sa astept.

Ei, la site conteaza: viteza de incarcare, designul si apoi continutul. Cand ivne cineva pentru prima oara astea is pragurile care trebuiesc trecurte, apoi vin detaliile 😀

Ciudat… îmi apare că am votat deși nu am trecut pe aici…

Ideea e că și așteptarea asta depinde. Pot să aștept și 5-10 secunde, pentru că eu deschid mereu mai mult pagini din mail, reader, alte chestii.
La mine problema e ca site-ul cuiva să nu blocheze tot la cât de greu merge, iar în timpul cât citesc eu să nu am probleme cu un simplu scroll.
Unii au pagini extrem de încărcate…

Daca mai au si tone de flasuri si scripturi acre trebuiesc incarcate… ai dat de iadul vizitatorilor online, Cel mai rau e cand are cineva player-e audio care pornesc automat.

M-am speriat de cateva ori la asemeena chestii :))

hmm… eu unu astept maxim 7sec indiferent de site/blog 😀

Esti rabdator. Multi ar trebui sa iti multumeasca 😀

Bravos,. sper ca nu se vor mai repeta. Vitezaaaaaa 😀

desi continutul poate sa fie excelent daca nu ai CUM sa il citesti .. la ce rost Manuel ?:D
Eu am luat pauza de la blogul tau si m-am trezit cu vreo 20 de articole in reader … m-am pus pe treaba 😀

🙂 da, se pare ca sunt profilic. mi-am mai schimbat putin optica. scriu mai scurt, dar mai des. am primit „relcamatii” ca am articole lungi cat china (fara aluzie, va rog ):))

Am votat varianta 6-8 secunde. Asta ar fi pana apare vreun semn de viata de la site, nu sunt deranjat daca in Chrome inca imi apare ca se incarca dar asta e din cauza vreunui element din pagina, daca peste 90% din continut e incarcat si pot folosi site-ul in conditii optime, e ok pentru mine, doar ca data viitoare voi tine minte unde sunt problemele.

Ideea este sa iti faci treaba, mai ales cand ai nevoie doar de un articol sau un film sa il vezi si nu toate brizbrizurile din sidebar 😀

[…] blogul Obișnuit.ro am citit un articol în care scria despre un site unde îți poți verifica câte de repede se […]