Categorii
Arhiva Infografice

Cum funcționează marketingul afiliat – infografic

Dacă te întrebai cum fac unii bloggeri bani trebuie să îți zic că unul dintre răspunsuri este: marketingul afiliat.

Marketingul afiliat este o metodă prin care bloggerul își face cont pe site-ul comerciantului, pune link de afiliat (unic, pentru fiecare afiliat) și, dacă cineva dă clic pe link și cumpără ceva de la comerciant, atunci bloggerul primește un procent din vânzări. Fair enough, aș zice.

De exemplu, dacă vrei să îți cumperi hosting la preț convenabil care să îți garanteze viteză poți încerca unul dintre pachetele Silver Brain, Gold Brain sau Platinum Brain, de la Brainhost. Eu am la ei și, după cum vezi, mi se încarcă repede blogul. Înainte aveam de la Go Daddy: nu recomand.

Infograficul de mai jos explică mai în detaliu cum funcționează acest sistem interesant. A fost realizat de către CoolInfographics pentru Sugarrae.com. Privitor la metode de monetizare pe bloguri mai sunt: afișare de bannere, articole sponsorizate, campanii și joburile pe care le faci datorită faptului că ai blog și te-ai făcut astfel cunoscut. Ultima metodă mi-a adus sume acceptabile :D.

Ce părerei ai despre monetizarea pe bloguri? Afectează acest fapt calitatea articolelor lor? Tot ce pot zice este că, dacă au și o sursă de venit, bloggeri se pot ocupa mai mult de blogurile lor. Devine astfel o pasiune plătită. Sweet!
Affiliate-Marketing-FINAL

4 răspunsuri la “Cum funcționează marketingul afiliat – infografic”

Chiar nu știam de faza cu cookie 🙂 Interesant graficul.

Da, asa isi dau seama ca tu esti acelasi cumparator cu cel de 2 saptamani in urma. Faza e ca multi au ip dinamic si altfel nu au cum sa isi dea seama. cokkie e ca buletinul, e acelasi chiar daca ai ip-uri diferite. 😀

Din păcate Manuel, piaţa Românească de profil, e săracă şi zgârcită. Iar pe piaţa internaţională, pentru un român e greu. Prea puţini pricep TOS şi celelalte documente. Dacă vrei un exemplu clar, urmăreşte comentrariile de pe blogul meu „Cum să faci bani fără bani”, la articolul „„De la PayPal la bani”. Acolo o să vezi că aproape toate întrebările, ţin de „RTFM”. Sunt enorm de mulţi care se înscriu la PayPal, şi fac pur şi simplu click pe checkbox-ul TOS-Privacy, etc. după care se vaită că li s-a suspendat/anulat/blocat contul.
Acum discutând constructiv, că acesta e spiritul blogului tău, eu cred că Affliliate Marketing, este o soluţie, dar trebuie să ai multe cunoştinţe şi multă experienţă în domeniul SMM, să ai o anumită prestanţă. Altfel, este riscant şi te poţi trezi rapid declasat în SERP. Google urmăreşte au al său AI foarte bine ce face fiecare din noi, bloggerii. SIMT asta şi o văd în clasamentele lor. Faptul că articolele mele sunt autentice, chiar dacă mi se cam fâlfâie mie de optimizări, mă duc pe prima pagină cu rezultate, uneori şi în 2 ore. Sigur, asta e glorie de suprafaţă, ştiu asta, dar e şi asta ceva care SE ADAUGĂ.
Acuma dacă e să privesc prin prisma poziţionării în SERP, cu o activitate de Affiliates DECENTĂ, ONESTĂ, cred că poţi face treabă foarte bună.
Privitor la Brainhost, o să îţi mărturisesc cinstit, am făcut „săpături” şi am aflat despre ei, înainte să publici tu articolele. Am remarcat şi eu diferenţa de load-speed şi mi-a „sărit în ochi”, să zic aşa. Mai ales că ai multă grafică şi linkuri care trebuie scanate la încărcarea unei pagini. De fapt, de multe ori când îmi place un blog, urmăresc tot felul de chichiţe…
OK, mă oprescc aici… Mi-a făcut plăcere să revin la tine. Îmi cer scuze că trec rar, dar muncesc mult şi noua carte m-a acaparat total. Am ajuns să stau nedormit câteva nopţi! 🙂 Chiar câteva mai multe! 😀
Spor în toate şi articole bine scrise şi bine plasate îţi urez! 🙂

Acum ar trebui sa incepem discutiile despre relevanta si eficienta. Te poti baga intr-un marketing afiliat atunci cand stii sigur ca promovezi un produs pe care comunitatea (care se presupune ca ai construit-o in jurul blogului) il va iubi si il va cumpara la propunerea ta.

Nu putem vorbi de asta in cazul a 99% dintre bloggeri. Putini au relevanta si comunitatea in spate sa poata face bani din afilieri. Sa zici ca faci la noi problogging din afilieri si alte reclame este un lucru adevarat, daca ai anii grei in spate si ti-ai creat ceva legaturi.

Cat despre afiliere dincolo, nu e imposibil. Tine de cat de departe vrei sa mergi cu invatatul. Nimic fara munca si multe ore de stat cu capul in carti/site-uri de unde ai ce baga la cap. Dar e totul teorie. Stai sa fiu in stare sa povestesc dupa ce am scos ceva bani sanatosi din afilierea pe .com 😀