Categorii
Arhiva Infografice

Vine sfârșitul computerelor așa cum le știm noi

Scriam anul trecut despre cipurile optice și despre cum vor schimba ele fața lumii. Silicon Photonics Link, inventat de Intel, poate trasmite date și până la 50Gbps ceea ce este ENORM de mult, dar nu exagerat pentru vremurile care vor veni.

Infograficul de mai jos vorbește despre evoluția calculatoarelor într-o altă manieră decât primul infografic pe tema aceasta pus pe blogul meu pentru că este orientat către viitorul computerelor.

În 1958 a fost creat primul tranzistor, elementul de bază pentru procesoarele care au existat până în zilele noastre. Mai nou avem de-a face cu tranzistoare 3D care vor mări capacitatea de prelucrare a datelor și vor consuma mai puțin.

Într-un anume fel fiecare știm câte puțin din istoria calculatoarelor. Cel mai interesant este ce va fi de acum încolo. Una dintre orientări este către dezvoltarea computerelor optice. După ce vor fi puse acestea la punct se vor putea apropia de procesoare cuantice (informațiile memorate prin modificarea stării cuantice a atomilor).

Ce scriu aici va fi poveste de adormit copii în câteva decenii. Cei de clasa I vor râde de moșii care au prins casetele video 😀 .Te invit să urmărești infograficul de mai jos, mai ales că una dintre preziceri zice că se vor face computere pe bază de ADN. Sweet. Via [Mashable].
End of Computers
Via: OnlineComputerScienceDegree.com