Categorii
Arhiva Prezentari

Aceeași zi, trăită altfel

prezentare-pps-proverbe-zicale-romanesti
Proverbele au putere numai dacă crezi în ele!

Iar este miercuri, iar este mijlocul săptămânii. Cei mai mulți oameni visează la week-end, pentru alții wek-endul este doar o altă parte din săptămână.

Am scris sub imaginea articolului că proverbele au putere numai dacă credem în ele. Una este să fii ateu și alta este să zici că nu crezi în nimic (nici chiar în forțele proprii). Risc și zic: toți oamenii cred în ceva sau cineva.

Azi am publicat o altă prezentare primită prin mail de la Doamna Ana. Este vorba de câteva păsări care ne vorbesc în zicale. Sunt de părere că, dacă am crede măcar o parte dintre ele și le-am aplica, am avea o viață mai frumoasă. Cel mai mult îmi place proberbul: ceea ce ne trebuie cel mai mult în viață este cineva care să ne arate ce puteam face și ceea ce suntem în stare să facem.

Pot spune că ține de noi, într-o oarece parte, să luăm fiecare zi ca un nou început. De fapt, este aceeași zi pe care o trăim de fiecare dată altfel. Titlul este o varianta mai ciudată a următoarei propoziții: fiecare zi era altfel, dar toate începeau… extraordinar, găsită la Isis. Au dreptate titlul meu și ce a zis Isis? Da.

Care dintre proverbele de mai jos ți se pare a fi cel mai potrivit pentru tine?

3 răspunsuri la “Aceeași zi, trăită altfel”

E greu sa alegi cuvintele care iti spun cel mai mult, pentru ca toate sunt nepretioase. Ma opresc totusi la unul care ma duce cu gandul la echilibru…
„Daca este pace in adancul tau, atunci ai timp de chibziuala.”

Pentru ca altfel iti bati capul cu raboiele din tine si nu mai esti atent la lucrurile din jur 😉