Categorii
Arhiva Optimism

Învață și distrează-te în același timp

podcasturi-pentru-tehnologie-internet-image
În timp ce te plimbi poți asculta un mp3 educativ!

Fiind duminică mi-am adus aminte de un mod prin care ne putem relaxa, dar și învăța în același timp. Se pune accent pe faptul că trebuie să citim mult pentru a ne forma o cultură generală, dar ce ai zice dacă acest lucru nu mai este valabil?

Cu alte cuvinte, cititul face foarte mult bine, citesc în fiecare zi foarte mult, dar nu este singura modalitate prin care poți învăța. Dacă vrei să știi mai multe despre subiectul care te interesează este bine să faci rost de cărți audio – audio books. Se găsesc o mulțime pe internet.

Un loc foarte bun de unde poți descărca foarte multe cărți audio este Openculture unde ai de ales dintre domenii ce țin de ficțiune sau non-ficțiune. Tot acolo ai o listă de podcasturi de tehnolgie. Recomand descărcarea cărții pdf și ascultarea cursurilor audio legate de Viitorul internetului.

O altă variantă este ascultarea de emisiuni transmise prin internet – podcasturi – care pot fi descărcate ca mp3 în telefon sau mp3 player și le poți asculta în timp ce te plimbi pe stradă. Emisiunile mele preferate sunt This Week in Tech, This Week in Google și The Tech Guy realizate de Leo Laporte.

Pentru aceasta va trebui să ai iTunes instalat. Nu este greu, mergi la pagina Podcasts și găsești în dreapta sus butonul de download iTunes.

Eu ascult aceste emisiuni jucându-mă NFS, cel mai mult în modul freestyle. Adică, mă plimb cu mașina prin orașul virtual (fac accidente) și ascult emisiunea, în loc de muzica din joc. Relaxant și educativ în același timp. Folosesc timpul la maxim.

Numai ascultându-le, acasă sau pe drum, vei învăța o mulțime de lucruri ce țin de internet, rețele sociale și tehnologia IT&C. Face emisiuni săptămânale, așa că nu este greu să ții pasul cu ascultatul. Ce îmi place foarte mult la acest om este carisma, modul în care știe să vorbească despre tehnologie și despre evoluția ei. Sigur vei fi și tu fan după ce asculți prima oară.

[poll id=”13″]

2 răspunsuri la “Învață și distrează-te în același timp”

Ideea este ca obtii informatii noi citind, ascultand sau vazand. Indiferent de sursa. Schimb partea cu TV 😀