Categorii
Arhiva Infografice

Aplicațiile în lume și coduri bidimensionale QR – infografice

A trecut ceva vreme de când un telefon Ericsson K800 era o minunăție a tehnicii mobilelor. Acum sunt la modă smartphone-urile, tablelete și netbookurile. Mai la modă sunt aplicațiile ce pot fi instalate pe acestea și, mai ales, funcțiile cât se poate de interesante, de la hărți interactive până la realitate augmentată, oferite de smartphone-uri.

Din infograficul de mai jos poți afla că cei care folosesc smartphone-uri și aplicații pentru acestea sunt mai educați și mai înstăriți decât cei care au telefoane simple. Cei mai mulți sunt bărbați, majoritatea au până în 29 de ani și, deloc surprinzător, jocurile sunt folosite de 60% din utilizatorii de gadgeturi.

De asemenea, 42% din cei întrebați folosesc aplicațiile de câteva ori pe zi iar 71% le folosesc atunci când sunt singuri. Mult mai multe detalii afli din statisticile de mai jos. Via [Inquisitr].
app-world-infographic

Știi ce sunt acelea coduri bidimensionale? Sunt coduri folosite la anumite produse, în principiu câteva pătrățele, aruncate „aleatoriu” într-un chenar. Tehnica este ceva mai complexă decât atât, mai ales pentru că un asemenea cod poate conține 4296 de caractere alfanumerice.

Primele asemenea coduri au apărut în 1994, în Japonia, create de firma Densu Wave, care folosea codurile QR (quick response) pentru a urmări componentele automobilelor. Interesant este că acum aceste coduri au ajuns să fie folosite pe bloguri și în rețelele sociale. Nu mai zic de faptul că smartphone-urile pot citi astfel de coduri, mai ales când vine vorba de realitatea augmentată. Alte informații în imaginea de mai jos. Via [Mashable].
qr-codes-small

2 răspunsuri la “Aplicațiile în lume și coduri bidimensionale QR – infografice”

Multumesc pentru link si pentru comentariu 😀