Categorii
Arhiva Optimism

Animații simpatice via Kuriositas

animatie-hooked

Pentru cei ce nu știu Kuriositas este un blog despre artă și știință care prezintă o mulțime de lucruri interesante.

De cele mai multe ori, atunci când este vorba de găsirea unei animații sau a unui film scurt, dar promițător, Kuriositas va fi printre primele websituri folosite ca sursă. Dacă ai făcut vreo animație și crezi că merită prezentată lumii, atunci o poți trimite către Kuriositas.

Between two points

Animația aceasta a fost realizată de echipa Motiphe (Katja Flachberger, Florian Juri, Sven Skoczylas și Rafael Mayrhofer) și are ca și coloană sonoră melodia Between two points creată de The Glitch Mob feat. Swan.

Animația are ca temă principală relația de dependență și consecințele acesteia. Deși mi s-a părut a avea o tentă tristă îmi place foarte mult. Trebuie să recunosc că a trebuit să urmăresc animația de mai multe ori ca să înțeleg ce zice. Foarte frumos. Via [Kuriositas].

Between Two Points from motiphe on Vimeo.

Povestea gemenilor – paradoxul gemenilor lui Einstein

Aici este vorba de ceva care îmi place foarte mult pentru că de mic mi-au plăcut astronomia și știință. Când este vorba de Einstein și teoriile sale avem de-a face cu câteva paradoxuri. Dintre acestea cele mai interesante mi se par :

  • orice viteză ar avea sursa de lumină, raza de lumină va avea exact aceeași viteză. Adică, dacă o sursă are viteaza apropriată de cea a luminii raza creată de aceasta va avea doar viteza luminii, nu o compunere a celor două viteze, ca în mecanica clasică.
  • paradoxul gemelior, care zice că dacă unul dintre gemeni rămâne pe Pământ iar celălalt călătorește cu viteza luminii prin Univers, după 10 ani de călătorie, cel rămas pe Pământ ar avea cu 50 de ani mai mult decât cel plecat în spațiu. Dilatarea timpului se pare că este de vină pentru un asemenea fenomen. Încă nu a fost probată practic, din motive evidente :).

Animația de mai jos îți explică destul de clar despre ce vroiam să zic în textul de mai sus. Filmul a fost făcut de Yuanjian Luo. Pur și simplu fașcinantă știința, nu? Via [Kuriositas].

A Tale of Two Twins from Yuanjian Luo on Vimeo.

Hooked – despre un pește curios

În această animație avem ca personaj principal un peștișor care învață să exploreze. Ajunge să fie atras de o momeală roz și îl răsplătește pe pescar cu un inel. Cum face asta? Te invit să vezi animația.

Filmul a fost făcut de un studio din Cape Town, Africa de Sud (se pare că au autostrăzi mai bune acolo decât aici, just saying) numit Character Matters Animation Studio, cu o experiență de mai bine de 15 ani în crearea de animații 3D.

Recunosc, îmi plac animațiile 3D și mai ales cele în genul Toy Story, Nemo, Ice Age, Despicable Me și altele. Nu puteam să nu postez această animație aici. Via [Kuriositas].

3 răspunsuri la “Animații simpatice via Kuriositas”

Ehe, sunt mai multe websituri la care sunt inscris si merita vizitate. Treaba este ca iti trebuie timp mult sa parcurgi cele cateva zeci de mailuri care vin zilnic. 😀 Stick close si vei vedea si alte lucruri faine.

Tweets that mention Animații simpatice via Kuriositas — Obisnuit.eu -- Topsy.comspune:

[…] This post was mentioned on Twitter by Cheta Manuel, Cheta Manuel. Cheta Manuel said: #peblog Animații simpatice via Kuriositas http://goo.gl/fb/VIWX1 […]