Categorii
Arhiva Locuri pe net Optimism

Avem o republică pe harta blogosferei: Republica Culturală Chineză

republica-culturala-chineza-chinezu

Tot ziceam eu pe aici, pe blog, faptul că am în lucru două proiecte, unul mai frumos ca celălalt, nu? Ei bine, nu sunt foarte mari, nu extraordinare, dar sunt mica mea bucurie în online.

În urmă cu ceva timp Chinezu a lansat o „aroganță” destinată wordpressiștilor în care întreba dacă se oferă cineva să lucreze la niște proiecte și, în schimb, se va alege cu faimă, femei, imperii și limuzină la ușă. Glumesc desigur. Ideea era ca cel care va participa la aceste proiecte să i se facă reclamă.

Cum nu am bani de dat să îmi pună nenea Chinezu link într-un articol iată că m-am pus de am lucrat la designul Republicii Culturale Chineze, partea dedicată special culturii în comunitatea chinezărească. 😀

Noul blog va lua în discuție multele aspecte ale culturii, de la recenziile făcute filmelor și cărților până la proză scrisă de înseși mâinile lui Chinezu. Aventura se anunță a fi plină de cuceriri… culturale. Dă clic pe imaginea de mai jos pentru a accesa blogul.
republica-culturala-chineza-scrie

Am așteptat ca știrea lansării să fie făcută oficială de către Chinezu, ca să mă laud și eu puțin la mine pe blog. Te invit să îți dai cu părerea pe blogul lui și să îmi zici și mie cum ți se pare că a ieșit. Vreau să menționez că nu sunt webdesigner și nici grafician, și că ce vezi acolo ține de un minim de HTML și CSS pe care le cunosc.

Următorul proiect la care am avut de lucrat a fost PrinRomania.eu. Aici a trebuit să fac cu totul alte lucruri, mai simple, dar și acelea consumatoare de timp. În mare parte a fost vorba de tweakuri și, uneori, m-am murdărit în codul temei. În genere, cu un mic efort poți găsi pe net tot felul de coduri sursă care să te ajute la realizarea a ceea ce vrei.

Aici am avut nevoie de un script care să permită înscrierea unui articol și realizarea la fața locului a unor minime formatări (blod, italic, alinieri, etc), am folosit pluginuri pentru salutarea vizitatorilor (WP GreetBox) și pentru afișarea unei căsuțe speciale la final de articol cu linkuri către autor (Cool Author Box) și încă alte lucruri.

Voi scrie mai detaliat despre rezolvarea unor probleme întâlnite. Și acum mai sunt în listă vreo două lucruri la care caut documentație. Te invit să vizitezi blogul PrinRomania.eu ca să afli despre tot felul de drumeții și, dacă ai ceva de povestit, poți înscrie și tu un articol pe acest blog. Clic pe imaginea de mai jos pentru o vizită prin România.
prin-romania

Găsești referințe către mine în zona de footer a acestor bloguri. Prin urmare, te invit să te „culturalizezi” și să vizitezi România.

10 răspunsuri la “Avem o republică pe harta blogosferei: Republica Culturală Chineză”

Felicitari pentru ambele proiecte! WordPressul este intr-adevar minunat si extrem de facil si flexibil. Poate fi folosit cu mare usurinta nu doar ca platforma de blogging ci si ca un veritabil CMS. Keep up the good work!

Multumesc. Pot face si websituri numai cu HTML, dar aia e old school :))) Imi place mult de tot WP si avem multi bafta ca este gratuit. O platfomra din care castiga multi, sunt sigur:D

Felicitări!

Am scris şi eu două rînduri despre proiectul în care te-ai implicat, vor apărea mîine dimineaţă. Mă bucur că eşti în echipă cu Cristian, amîndoi sînteţi şi mai buni!

Multă baftă şi mult spor în cele două proiecte!

Multumesc!

Multumesc pentru comentariu si pentru sustinere. Nu sunt chiar in echipa, sunt si eu pe acolo, ma dau bine pe langa cei mari 😛

Spor si voua si sa crestem tot mai mari. 😀

As vrea sa vad Republica Culturală Chineză peste cateva luni…
Succes!

De aici incolo e treaba lui Chinezu. Ma gandesc ca va iesi bine, nu? Merci.

Buna asta. Tre sa vad. De unde fac rost de viza? :)))