Așa cum era de așteptat, nu puteau lipsi câteva infografice din șirul de articole al unei noi săptămâni. Azi vom vedea care sunt parolele cel mai des folosite, cum să îți faci o parolă bună și ce inseamnă furtul de identitate. Nu este vorba de încălcarea drepturilor de autor, ci este vorba de furtul de identitate, două lucruri diferite.
Cei de la Curious Read sunt foarte de treabă și ne spun, pe ocolite, că suntem delăsători. Parole ca „1234”, „brasov” sau „mihaela” nu sunt acceptabile pentru că sunt ușor de descoperit. Trebuie evitată folosirea următoarelor: cuvinte din dicționar, cuvinte scrise greșit, scrierea numelui invers și abrevieri ușor de descifrat.
Lucru interesant, „I love you” te poate duce la probleme, dacă îl folosești ca și parolă. There is no love for the weak in a security world, remember that. Dacă vrei să afli cum să îți faci o parolă puternică te invit să vezi aproape de finalul infograficului cum se face sau să citești articolul meu despre protecția online.
În articolul despre protecția online mai este un infografic legat de furtul de identitate. Acesta este o versiune venită din partea Mashable și are câteva detalii puțin diferite. Trebuie să lămuresc ce este aceea furt de identitate: obținerea datelor personale (număr card, cod bancă, etc) ale oamenilor și folosirea acestora în interesul personal al infractorilor. Cu alte cuvinte, este un furt comis în era 2.0, cu o parte în zona online și cu o parte în zona offline.
Cum stau lucrurile în SUA: 1,6 milioane de familii au avut conturile bancare compromise, 54 de miliarde de dolari s-au dus pe apa sâmbetei în felul acesta iar 15% dintre victime nu își dau seama de ceea ce se întâmplă decât după ani buni. Scarry. Hoții ăia merită mângâiați cu parul pentru cât rău fac, pe bune. Așa că grijă mare pe unde îți lași datele personale, ce conturi îți faci și pe ce linkuri apeși când îți vin în mail. Manu out.
10 răspunsuri la “Parole slabe și furtul de identitate – infografice”
[…] This post was mentioned on Twitter by daninhodj, Cheta Manuel. Cheta Manuel said: Parole slabe și furtul de identitate – infografice – http://goo.gl/6lL9M via @chetamanuel […]
Drept e ca nu am patit-o niciodata dar nu exclud posibilitatea sa nu aibe unu ce sa faca si sa incerce sa intre pe ceva conturi de ale mele. Bai mare nu o fi, mai greu mii sa recuperez contactele. Tu ai patit sa ti se suteasca ceva cont Manu ?
Nu, din fericire. Am parole mai slabe sau mai bune, dar in nici un caz usor de aflat. Curios lucru, nu am notata nici o parola pe nicaieri. Daca le uit sunt pe dinafara cu totul. :))
Mi-a fost spart contul de e-mail. Nici nu vreau sa-mi aduc aminte in ce panica am intrat. Am pierdut contactele, e-mailurile, factura de la host si domeniu cu toate datele a unui client.
Inseamna ca am venit cam tarziu cu articoelel astea. Sorry. Macar stii pe viitor ce ai de facut. 😀
Problema este ca parola nu a fost atat de usoara si totusi a fost spart contul.
Cineva se pare ca nu te avea la inima. Sau a fost vreun bot?
v-as zice eu o parola tare… dar n-ar mai fi tare daca as face-o publica!
Ei, scrie aici, dar cu *******. Sunt sigur ca o intelegem cu totii :))
*************** cred ca e destul de sigura