Categorii
Arhiva Optimism

Bunătățuri via timelapse

timelapse-aurora

Filmele time-lapse și-au găsit tot mereu loc pe acest blog tocmai pentru că ne prezintă o altă perspectivă asupra vieții și a timpului. Ai putea zice că nu este mare minune, dar tehnica nu este chiar așa de simplă, mai ales când vine vorba de crearea filmului din multele fotografii făcute.

De data aceasta ne bucurăm de trei filme time-lapse foarte interesante. Ce-i drept, a trebuit să fac selecție dintre mai multe (peste 20) ca să găsesc ceva care îmi place cât de cât.

Primul a fost realizat de către utilizatorul Vimeo Jose, în urmă cu doi ani. Denumit „Way of life” nu i-am înțeles sensul decât după ce m-am uitat mai atent. În același cadru vei vedea două scene diferite: în una viața se petrece normal iar în cealaltă vezi cum se petrec toate la viteză amețitoare. Interesant mod de a vedea lucrurile.

Timelapse Way of Life from jose on Vimeo.

În ceea ce privește cel de-al doilea film WomansDay a făcut o selecție de zece asemenea filme, din care l-am ales pe cel de mai jos. Filmul prezintă evenimentele din timpul celebrării Revelionului 2010-2011 în Sydney. Mi-a plăcut foarte mult sincronizarea dintre audio și video. Devine mai interesant spre sfârșit. Via [Presurfer].

Următorul film merită mențiune specială pentru că are ca protagonistă o auroră boreală. Acum , chiar în mijlocul săptămânii, acest film te invită să te relaxezi și să îți oferi câteva minute de calm și meditare. Dacă asta nu te mai liniștește, atunci nu știu ce.

Creat de către Tor Even Mathisen (fotografie), Per Wollen (muzica) și Silje Beate Nilssen (vocal). A fost făcut în Tromsø, Norvergia în perioada noiembrie 2009 – aprilie 2010. Mai multe detalii direct de pe websitul producătoruli, Tittentem.no. Simply enjoy. Via [Adevărul].

Aurora Borealis timelapse HD – Tromsø 2010 from Tor Even Mathisen on Vimeo.

4 răspunsuri la “Bunătățuri via timelapse”

jos palaria pentru Aurora Boreala. O data in viata tot trebuie sa o vad LIVE si eu.

Nu e ca si cum ar fi in cealalta parte a Pamantului, nu? 🙂

Fascinant fenomenul asta de aurora boreala:)
Cel mai mult mi-a placut cel cu artificiile :X Ce grozav ca a montat filmuletul pe ritmul muzicii!

Daca filmele time lapse pe care le caut nu au sincronizarea, atunci nu mai e distractiv 😀