Categorii
Arhiva Optimism

Dictionare cu haz și utile

De câte ori nu am auzit ceva și nu am știut ce înseamnă? Nu putem să le știm pe toate, asta e sigur.

Un prieten de-al meu, care este și tizul meu (Manu), a împărțit oamenii în funcție de experiența de viață pe care o au: deștepții – care învață pe propria piele, moderații – care invață și de la alții și din viața lor și, atenție mare, proștii – cei care le știu pe toate.

dictionar-cu-hazDe câte ori nu am auzit ceva și nu am știut ce înseamnă? Nu putem să le știm pe toate, asta e sigur.

Un prieten de-al meu, care este și tizul meu (Manu), a împărțit oamenii în funcție de experiența de viață pe care o au: deștepții – care învață pe propria piele, moderații – care invață și de la alții și din viața lor și, atenție mare, proștii – cei care le știu pe toate.

Ei bine, m-am hotărât să ajut un pic la problema cu învățatul și voi publica trei linkuri către dicționare online foarte instructive și, două dintre ele, chiar amuzante.

Primul de care vreau să pomenesc este Unsuck It, un websit dedicat explicării a tot felul de denumiri ciudate și jargoane despre care nu știu mulți oameni. Din păcate este numai în engleză, dar poate face cineva și în română. Iată cum a știut să îmi explice ce înseamnă ‘Up to Your Ass in Alligators (traducere liberă – înconjurat de aligatori până la talie)’ răspunzându-mi cu ‘Unavailable (nu poți participa la un proiect sau lucru)’. Simpatic, nu?

Ca să afli tot felul de expresii pe care le poți întâlni în engleză te sfătuiesc să lași termenul care apare la întâmplare în căsuța de căutare, să dai clic pe Unsuck (explică) și apoi să te uiți sub explicație acolo unde zice că acela care a folosit acele cuvinte le-a folosit și pe… Interesant mod de a învăța ceva nou. Clic pe imaginea de mai jos să intri pe websit.
dictionar-online-unsuck

Cei de la Teenchatdecoder nu s-au lăsat mai prejos și au făcut un dicționar al acronimelor care sunt folosite la mesajele text sau pe Facebook, Twitter și alte asemenea.

Câți dintre noi știau că ‘ROTFLMAAOBPO’ înseamnă ‘Rolling On The Floor Laughing My Ass And Other Body Parts Off’? Sau de ‘T2YL care înseamnă ‘talk to you later ‘? Așa-i că învățăm zilnic ceva nou? Clic pe imaginea de mai jos și hop cu acronimele.
dictionar-online-teen-chat-decoder

Al treilea dicționar nu este amuzant, dar este cât se poate de util. M-am văzut în situația să îl folosesc destul de des pentru că trebuie ‘a ști vorbește romanește’ corect, nu? Este un dicționar făcut de către Dex Online și este cât se poate de util. Neapărat trebuie pus la bookmark-uri. Nu ai altceva de făcut decât să treci un termen în căsuța de căutare, îți va oferi explicațuia și alegi conjugare/declinare și vei vedea cum te exprimi corect.
dictionar-online-dex


Un răspuns la “Dictionare cu haz și utile”

[…] Dictionare cu haz și utile Sun Jan 16, 2011 2:12 am De câte ori nu am auzit ceva și nu am știut ce înseamnă? Nu putem să le știm pe toate, asta e sigur. Un prieten de-al meu, care este și tizul meu (Manu), a împărțit oamenii în funcție de experiența de viață pe care o au: deștepții – care învață pe propria piele, moderații – care […] […]