Categorii
Arhiva Optimism

Injecția de sfârșit de an

buton-salvare-notChiar în ultima zi a anului WordPress.com a avut probleme și nu am putut crea articolul decât abia acum, seara. M-am tot plâns pe la ei : „un ultim articol pe anul ăsta, vă rog” și treaba s-a rezolvat. Blocarea editării postărilor nu a fost cu intenție, știu asta.

Pentru final de an și pentru început de an nou am pregătit o selecție de websituri mici, dar cât se poate de interesante. La cele la care ți se pare că o singură pagină e degeaba, te anunț că mesajul principal stă nu în ceea ce zic ele, ci în ceea ce nu zic. Te vei lămuri.

Anul 2010 a fost presărat cu diferite temeri, printre care aceea că Large Hadron Collider ar putea crea o gaură neagră gata de a distruge Pământul. Ei bine, nu s-a întâmplat asta. Dacă totuși vrei să afli răspunsul te invit să dai clic pe imaginea de mai jos.

Te duce la un Websit numit „hasthelargehadroncolliderdestroyedtheworldyet.com„, adică, în traducere liberă : „adistruslargehadroncolliderpamantul.com„. Răspunsul te va provoca la adânci meditări.
lhc-distruge-pamantul

Dacă simți că nu se mai poate și nici măcar nu mai ai putere să țipi websitul www.nooooooooooooooo.com te va ajuta. Cum? Intră și apasă pe butonul care te așteptă. Sigur te va scoate din amorțeală. Clic pe imaginea de mai jos.
buton-salvare-not

Un alt websit interesant te lasă să te joci cu un simulator virtual de lichide. Poți alege din bara de sus (vezi in imaginea de mai jos) vâscozitate, densitate și alte proprietăți și să te amuzi văzând cum se comportă particulele virtuale. A fost făcut de către RightToArmBears, un user foarte activ de pe Reddit. Clic pe imaginea de mai jos pentru a te ajuca în simulator.
simulare-lichid

Cum evenimentul cu scurgerea de petrol din largul SUA a avut un impact foarte mare, cei de la greenermedia.com au făcut un websit in care poți trece orice adresă web și poți vedea cum este inundată cu petrol, de jos în sus.

Bineînțeles websitul respectiv nu pățește nimic. Este numai un joc cu care îți poți ocupa puțin timp. A fost menit să ne atragă atenția asupra pericolului poluării.
oil-spill

Ce ai zice dacă ai căuta ceva pe net și ți s-ar arăta cele mai puțin probabile răspunsuri. Ei bine, Presurfer a realizat un articol despre Inframutt, un websit care exact asta face. Se știe că websiturile care sunt deja populare sunt ajutate de algoritmul Google să fie și mai populare, așa că acest websit întoarce foaia. Vezi și tu.
inframutt-websit

Dacă vrei să te amuzi pe seama prietenilor nu ai altceva de făcut decât să le trimiți un e-mail în care textul să fie inversat și cu capul în jos cum este exemplul acesta: ¡soɾ uı lndɐɔ nɔ ıs sɹǝʌuı sıɹɔs ʇxǝʇ. Câțiva băieți puși pe șotii au făcut acest instrument cu care te poți juca. Clic pe imaginea de mai jos să îți sucești și tu lumea textelor.
text-inversat

Dacă vrei să știi care sunt cuvintele cel mai des folosite într-un articol nu trebuie decât sa dai clic pe imaginea de mai jos și vei ajunge pe Wordle. Wordle nu face altceva decât să îți afișeze în mai multe culori și formate cuvintele cele mai des folosite.

Așa poți vedea câtă importanță ai acordat temei articolului și te vei și amuza. Exemplu de mai jos este pentru articolul Ultimate Kitten Compilation.
wordle-vizual

Și, ca desert, îți prezint o imagine cât se poate de sugestivă atunci când chiar nu ai ce face. Vei vedea că întotdeauna este ceva de făcut, contează numai să dorim să fim activi. Textul de mai jos zice: „În caz că nu ai ce face, sparge sticla și apoi strânge sticla spartă”. Genial, dacă mă întrebi pe mine.
nothing-to-do

Dat fiind că este ultimul articol pe anul 2010 vreau să mulțumesc cititorilor și celor înscriși la acest blog pentru un an plin de activități și de reușite. Este mereu loc de mai bine, pot face mai mult, dar hai să nu fiu cârcotaș. Iți urez un An Nou Fericit și La Ani Buni, Plini și Fericiți. Nu îți urez la mulți ani, ci anii pe care îi mai ai să îi ai frumoși și uimitori, ca toți cititorii mei. Hai la o bere că-i Revu :D.

[UPDATE] Dacă tot nu știi ce să faci în noul an tocmai ce am primit ceva „cald” de la Presurfer. Este vorba de un alt websit mic care îți va da câteva idei. Nici nu știi cât de utile pot fi aceste simple idei. Poți vedea în imaginea de mai jos ce mi-a propus mie: să fac acte de aleatorii de binefacere. Pot să zic că nu are dreptate? Clic pe imagine și vei vedea ce ai de făcut pentru anul viitor.
rezolutii-pentru2011