Categorii
Arhiva Optimism

Greu, da’ greu.

Ce face omul într-o sâmbătă în care mulți alții au altceva de făcut? Scrie un nou articol de blog. Din multele materiale pe care le am pregătite în folderele din calculator am ales azi numai trei.

Sincer, mi-aș fi zis că trebuie să iau o pauză de măcar o zi, dar nu mi s-a părut a fi o opțiune plăcută. Atunci când ești învățat cu un ritm și ți-ai format anumite obiceiuri, restul este secundar. Am făcut o imagine reprezentativă pentru articolul de azi: o greutate pe care scrie „blogging”.

Deși este un hobby ajungi uneori să te întrebi de ce faci acest lucru. Ei bine, îl faci pentru că îți place. Mă uit cu interes la cei ce scriu pe bloguri nișate, orientate numai pe un anumit subiect, unde este mult mai greu să scrii ceva interesant pentru cititorul tău.

Cititorii mei au norocul că scriu despre tot felul de lucruri care îmi plac și care mi-au creat o primă impresie bună. Fiind un proiect personal blogul îmi aduce multe bucurii și mă obligă să fiu în temă cu tot felul de lucruri.

Cei de la Geeksaresexy au și imaginație bogată, dar sunt și foarte bine puși la punct cu cele mai interesante lucruri din viața unui geek sau a unui pasionat de tehnologie, în genere. Mai jos poți vedea ce înseamnă ștergerea conturilor de pe rețelele sociale și nu numai. Prin internet (web, la americani) circulă vorba cum că dacă nu ai cont de facebook, tu, practic, nu exiști. Acest fapt devine din ce în ce mai evident dacă e să luăm înconsiderare că angajatorii fac și diferite verificări (back-ground check) prin online.

Dacă ai un cont de Linked in sau un blog, oamenii vor fi foarte interesați să afle cât mai multe despre tine. Așa că te invit să vezi ce înseamnă să îți ștergi conturile ce țin de online fiind atent la imaginea de mai jos. Trebuie să recunosc faptul că nu am prins ideea din imaginea de mai sus la prima privire.
delete-me-from-online

Rămânem tot în online și te invit să îți dai cu părerea în ceea ce privește acceptarea părinților ca prieteni pe Facebook, apoi să vezi ce sfaturi au tot cei de la
Geeksaresexy în legătură cu subiectul acesta.
[polldaddy poll=4296841]

Vezi ce zic cei de la Geeksaresexy:
friend-parents-or-not

Au reușit băieții să te lămurească? Pe mine m-au lămurit destul de mult și cred că au dreptate. Trebuie să ai grijă că dacă faci update la status cu tot felul de lucruri ajungi ca în cazul dat de Lamebook. Cum eu nu sunt genul care să fac update la orice fac în viața mea, am acceptat să fiu prieten cu părinții și pe Facebook. Nu strică să stăm de vorbă din când în când.

Tot din lumea online vine o întrebare cât se poate de serioasă: în cât timp poți citi întreaga enciclopedie Wikipedia? Ei bine, să știi că sunt unii oameni care calculează tot felul de treburi și fac niște grafice interesante, cum este cel de mai jos. Se pare că îți ia 14 ani și 8 luni să citești varianta engleză a enciclopediei la o viteză de 300 de cuvinte pe minut. Vrea careva să încerce? Eu zic pas. Am alte lucruri mai interesante de făcut, ca de exemplu să îmi trăiesc mai departe viața, nu? Interesant totuși calculul. Via [Sharenator].
English-Wikipedia-reading

În acord cu titlul „Greu, da’ greu” pot spune că deciziile de șterge conturi online, de a ne împrieteni cu părinții pe Facebook sau de a citi ceva care ar putea să nu ne fie de folos sunt destul de dificile. La fel ca și cu mâncatul de Sărbători: moderația este sora sănătății.


5 răspunsuri la “Greu, da’ greu.”

Toate ca toate, dar cred ca taica-meu ar rade 2 zile daca i-as adresa o cerere de prietenie pe facebook. Si asta in conditiile in care la 63 ani, isi petrece cel putin 3 ore pe zi pe internet. 🙂

Inseamna ca stie tot ce tine de acronime gen LOL, OMG, OMFG, etc :))

[…] Greu, da’ greu. Sat Dec 25, 2010 14:20 pm Ce face omul într-o sâmbătă în care mulți alții au altceva de făcut? Scrie un nou articol de blog. Din multele materiale pe care le am pregătite în folderele din calculator am ales azi numai trei. Sincer, mi-aș fi zis că trebuie să iau o pauză de măcar o zi, dar nu mi s-a părut […] […]

La anul va fi mai multa. 14 ani din viata totusi… e mult. Daca ai trai 1000 de ani ar merita sa citesti tto ce scrie acolo.