Categorii
Arhiva Infografice

Te crezi mare? Citește aici.

Chiar dacă nu te crezi mare citește în continuare. În infograficul de azi este vorba de mărimea, pardon de „micimea”, planetei pe care trăim.

Chiar dacă ne-ar lua ani întregi să batem toate continentele la pas, tot ar fi prea puțin. Interesant cum noi, cu toții, căutăm să ne comparăm cu ceva sau cu cineva, numai pentru a ști unde ne situăm. Guilty as charged.

Oricât se sus ajungem ne dăm seama că mai sunt culmi de trecut. Dacă e să te uiți în infograficul de mai jos, vei vedea că, și la 100 000 de ani-lumină pe care îi are Calea Lactee, tot este puțin. Cât de mult este de ajuns? Se pare că, atunci când este vorba de Univers, nimic nu este prea mult. Bat-o vina de astronomie…

O mică lămurire: 1 an-lumină= 9 460 de mii de miliarde de kilometri, adică este egală cu distanța parcursă de lumină într-un an de zile. Lucru foarte interesant este și că 1 metru este distanta parcusă de lumină în vid în 1/299 792 458 secunde. Adică, etalonul de 1 m de la Paris poate fi pus la păstrare (chiar dacă nu uitat) pentru că timpul „rezolvă” distanțele. Parcă și în viața de zi cu zi e la fel, nu?

Te invit să îți arunci ochii și să vezi cât de mici suntem cu toții. Acest infografic l-am primit de la arkarthick.com. Acolo mai găsești și alte detalii legate de planeta noastră.

cat-de-mare-este-planeta-pamant


Un răspuns la “Te crezi mare? Citește aici.”

[…] Te crezi mare? Citește aici. Thu Dec 16, 2010 16:46 pm Chiar dacă nu te crezi mare citește în continuare. În infograficul de azi este vorba de mărimea, pardon de “micimea”, planetei pe care trăim. Chiar dacă ne-ar lua ani întregi să batem toate continentele la pas, tot ar fi prea puțin. Interesant cum noi, cu toții, căutăm să ne comparăm cu ceva sau cu cineva, […] […]