Categorii
Arhiva Optimism

Creează-ți propriile ființe digitale

creaza-fiinta-digitala-imagine-tehnologieMulți dintre noi am jucat tot felul de jocuri pe calculator, ba chiar unele ne permiteau să creștem animale și să inventăm noi ființe digitale. E interesant de văzut cum se comportă asemenea „ființe digitale” și mai ales cum se aud.

Începem cu ceva mai simplu. Având la bază „Jocul vieții” a lui John Conway jocul îți permite să inventezi niște structuri celulare ca mai apoi să vezi ce se întâmplă cu dezvoltarea lor. Ideea este să nu creezi celule singure sau cu prea multi vecini pentru ca vor muri și jocul se va termina. Jocul de mai jos a fost implementat de către sixfoottallrabbit.co.uk folosindu-se de HTML5. Via [boingboing.net]. Clic pe imaginea de mai jos pentru joc:
creeaza-fiinte-digitale-tehnologie1

Creată de către Andre Michelle, pasionat al programării, următoarea jucărie este un sintetizator matriceal de sunete. Nu ai altceva de făcut dacât să dai clic într-un patrat din matrice și va cânta o anumită melodie când îi va veni timpul. Cu cât ai pătrățele albe mai aproape de marginea de sus, cu atât ele vor „cânta” note mai înalte. Chiar în timp ce scriu acest articol ascult melodia creată de către sintetizator cu configurația care se vede mai jos. E genială, nu configurația, ci aplicația. Am mai scris despre sintetizatorul acesta și când am pomenit de mașina de scris cântătoare.
creeaza-fiinte-digitale-tonematrix

Ia ghici ce iese dacă combini cele două metode anterior menționate? Rezultatul este seaquence, o lume în care creezi ființe digitale muzicale. Ele au formă alungită și pot avea tot felul de brațe cu noduri. Se vor mișca în funcție de sunetele care ies din acele noduri. Poți crea mai multe asemenea ființe, din mai multe categorii. Poți alege categoria dând clic pe cercurile colorate de deasupra capului lor, chiar la stânga matricei. Via [The Presurfer]. Explorează și minunează-te. Poți vedea și creațiile altora dând clic pe butonul „recent”, din dreapta sus.
creeaza-fiinte-digitale-seaquence

Cum ți se par ideile acestor oameni? Mă bucură faptul că geniul lor nu l-au ținut numai pentru ei și că au făcut aceste websituri. Știi alte asemea aplicații?


Un răspuns la “Creează-ți propriile ființe digitale”

[…] Creează-ți propriile ființe digitale Wed Oct 06, 2010 12:12 pm Mulți dintre noi am jucat tot felul de jocuri pe calculator, ba chiar unele ne permiteau să creștem animale și să inventăm noi ființe digitale. E interesant de văzut cum se comportă asemenea “ființe digitale” și mai ales cum se aud. Începem cu ceva mai simplu. Având la bază “Jocul vieții” a lui John Conway […] […]