Categorii
Arhiva Locuri pe net

Ștrengari.ro – social media pentru copii

strengari.ro house imagePrimul lucru care mi-a sărit în față atunci când am intrat pe ștrengari.ro a fost sentimentul de plăcut creat de designul general și în special de culorile alese. Nuanțele au fost alese cu grijă și exprimă căldură, un mare atu când vine vorba de crearea unei legături cu copii. Websitul este în special adresat copiilor, dar se pot înscrie și părinții pentru a controla activitatea copiilor lor.

L-am denumit social media pentru copii pentru că oferă o mulțime de activități și acoperă toate topicurile de interes pentru copii, complexitatea websitului fiind una moderata. Contururile fine și culorile frumoase favorizează imaginația și creativitatea. Acesta fiind un punct pe care au mizat creatorii, ei au avut grijă ca fiecare topic să aibă o imagine reprezentativă.

Ce mi-a plăcut

În afară de cele scrise mai sus mi-a plăcut ca am găsit jocuri, multe jocuri. Este clar că un astfel de site nu putea exista fără promotorul imaginației copiilor: jocurile. Și sunt din plin, și pentru băieți și pentru fete. În mod sigur o să își petreacă ore bune întrecându-se cu personajele virtuale. Pentru copii care vor fi fani ai sitului există imagini de pus pe desktop, un mod în plus de a relaționa cu copii.

E bine că se pot descărca și tot felul de referate și că se poate participa la discuții pe forumuri și canale de chat.Mi-ar fi plăcut ca să se poată descărca și un gadget pentru desktop prin care să se poată loga pe site direct. Lista de lucruri bune nu se termină aici. Nu merită să se înceapă ziua fără o dispoziție bună așa că toți copii sunt invitați să citească glumele cele mai frumoase, să vadă ce zic povestioarele și să caute înțelepciunea citind proverbe.

Pasionați de provocări? Atunci locul potrivit pentru copii este la concursuri și teste, și sunt din acestea destule. Trebuie încercate toate. Ștrengari.ro nu uită de lucrurile importante așa că utilizatorii vor ști cine este sărbătoritul zilei, care sunt copii cel mai mult implicați în activități și care este cel mai popular. Competiția nu este uitată astfel că dacă unii copii sunt mai activi decât alții cei din urmă vor dori să se implice și ei mai mult.

Educația ocupă un loc important în funcționarea websitului astfel că există pregătite subiectele practice legate de viață: problemele aduse de alcool sau ce este sexul. Forumul, articolele și dicționarul sunt pregătite să ajute cum nu se poate mai bine.

Și asta nu este tot. Copii pot învăța principiile de bază ale economiei cumpărând tot felul de lucruri virtuale cu bani virtuali pentru a-și înfrumuseța camera. Banii pot fi procurați fie prin activitățile care aduc bănuți virtuali, fie prin cumpărarea lor prin sms. Ești recompensat cu bănuți pentru tot felul de activități, de la postarea unei poze noi până la înscrierea pe site a unei poezii. Nu trebuiesc uitate activitățile de artă, de desen sau cele în aer liber. Dă clic pe imaginea de mai jos pentru a intra pe situl preferat al copiilor.

La capitolul securitate este de bun augur faptul că părinții pot vedea activitățile copiilor pe site și că pot stabili niște ore la care situl poate fi accesat.

Ce nu mi-a plăcut

Aici o să fiu puțin mai tehnic. Părerea mea, strict personală, este că websitul este foarte bine conceput, dar nu perfect. Eu, unul, nu văd rostul tabului „Comunitate” atâta timp cât primul loc de care dai când intri pe sit este chiar această pagină desfășurată foarte frumos, de unde poți ajunge foarte ușor în locul dorit. Când dai clic pe cuvântul „Ștrengari”, te aduce oricum în același loc ca la accesare inițială a sitului așa că acest tab poate lipsi din meniul superior. Este enervant faptul că atunci când sunt cu mausul deasupra elementelor de meniu care, subliniez, sunt deja denumite îmi apare încă o dată denumirea componentei de meniu. Se poate evita asta prin ștergerea conținutului pentru „title” când se specifică sursa imaginilor pentru taburile de meniu.

Mai enervant a fost lipsa unui buton “înapoi” când am intrat în unele meniuri situație în care m-am văzut nevoit să dau clic pe logo sau pe tabul Comunitate. Ar fi frumos să se implementeze un astfel de buton într-un nor atunci când cineva coboară în oricare dintre meniuri.

Când ajungi la pagina de logare este frumos faptul că personajele îți vorbesc, dar e enervant că se aude ca și cum ai fi într-o sală mare, cu oarece ecou. Ar fi frumos să fie prelucrate sunetele în așa fel încât să pară că discută cu tine chiar din fața ta. Sunetul de fundal este frumos, dar trecerea de la finalul cântecului păsărilor la început e prea bruscă. De asemenea ar fi bine să existe o paletă mai largă de sunete de fundal care să fie sugestive și frumoase. Un website interesant care îți permite să îți construiești propriile sunete ambientale este naturesoundfor.me, unde se și pot descărca melodiile produse. Claritatea este impresionantă.

În ceea ce privește securitatea mi-ar plăcea ca vizitatorii nelogați să vadă doar numele, sexul și ce îi place userului vizualizat, nu și lista de prieteni sau jurnalul. Ca măsură de securitate auxiliară aș vrea să se facă validarea membrilor prin web-cam live. Deși pe website se pot înscrie și cei mai mari, situl este dedicat copiilor și părinților lor, astfel că fără o măsură ca aceasta oricine se poate înscrie și își poate asuma o cu totul altă identitate. Dată fiind natura publicului țintă, adică copiii, consider că ar trebui luată în considerare și o asemenea măsură.

Per ansamblu sunt foarte mulțumit de ceea ce au reușit să facă cu acest „facebook pentru copii” așa că vă invit pe toți la un tur plăcut prin lumea colorată a copiilor.


2 răspunsuri la “Ștrengari.ro – social media pentru copii”

M-am gandit la un moment dat ca m-am intins, dar cred ca e potrivit.