Categorii
Arhiva Optimism

Muzica, o eliberare

muzica
Imagine preluata de pe http://www.voices.com/.

Nu cred că știu pe cineva căruia să nu îi placă muzica. Într-un fel este înscrisă în codul nostru genetic. Avem muzică pentru orice.

Dragoste, ură, fericire, disperare, război, bună dispoziție sunt numai puține dintre subiectele muzicii care ne înconjoară, ne inundă și ne cucerește.

Rolul suprem al muzicii ar trebui să fie acela de a transmite idei pozitive, să ne facă să ne simțim bine, în definitiv,  să ne facă să savurăm viața de zi cu zi.

Fiecare are genul lui preferat și gusturile nu se pot discuta. Plimbându-mă prin marea de mailuri care le primesc zilnic am dat peste un articol interesant de la Neatorama despre Nick Bertke un tânăr din Australia de Vest care face muzică electronică. Până aici nimic deosebit. Linkul din articol mă trimitea pe YouTube la un mix video care m-a cucerit. Iată linkul.

Mixul video este făcut prin amestecarea bine gândită a unor secvențe din filmul Mary Poppins cu bass și alte sunete care au efect aproape hipnotic.

De la prima ascultare am rămas fan al acestui tip de muzică, cu stil și frumos aranjată. Nick Bertke mai are și alte mixuri în genul acesta și poate fi găsit pe YouTube sub pseudonimul Pogo.


8 răspunsuri la “Muzica, o eliberare”

Nu vad lucrurile chiar atat de idilic, dar muzica, cel putin, face treaba buna.

[…] pe Pogo, pe atunci Fagottron. La numai 6 zile de când am scris primul articol pe blog am scris Muzică – o eliberare. […]

Pe repeat: Star Guitars a trupei Chemical Brothers | Manuel Chetaspune:

[…] este mai importantă decât am vrea să credem. Ziceam asta prin 2010 (extra1 și extra2), o spun și niște tipi mai deștepți ca noi care lucrează în domeniul […]

[…] filme din categoria aceasta intră pe linkurile de mai jos. Să îmi zici unde dai de pisici. 1. Muzica – o eliberare 2. De ce ne plac simfoniile? 3. Miau- vă sună cunoscut? 4. Cu mașina de scris la… […]

[…] luni bune și ziceam că face câteva remixuri minunate motiv pentru care muzica promovată de el, electronica, este aproape nelipsită din lista pe care o ascult aproape zilnic. Ce-i drept, la capitolul […]