Categorii
Arhiva Online

„Ești un oengist” – refren PSd, cu „d” mic

Nația lui Facebook s-a trezit și dă cu statusuri în stânga și în dreapta. Printre loviturile sub centură se numără „ești un oengist” sau „ești un soroșist”. Oricum, termeni ca „jeguri” și „scârbe”, așa cum s-a pronunțat un lider ALDE referindu-se la protestatari zilele astea, sunt prea demodați, prea banali.

„Jos sorosiștii.”

Țin să menționez că articolul de față a fost plătit de Dl. George Soroș cu mai bine de 100 de euro și că avem planuri de colaborare îndelungă. Vorba aia, trebuie să susținem protestatarii anti-PSd prin orice mijloc posibil. Mulțumesc domnului Soroș pentru sprijinul oferit democrației.

Expresia din titlu am văzut-o la fostul ministru tehnocrat Vlad Voiculescu, știi, omul ăla de a militat pentru transparența în Ministerul Sănătății și care lupta pentru un sistem al sănătății normal. Pe Facebook el a postat o imagine în care o doamnă îl admonesta cu duioasele cuvinte „ești un oengist”, adicătelea un om rău, care este anti-PSd, anti-Antena 3 și un om care dorește o țară normală la noi acasă.

Pesemne este rău să dorești o țară normală, fără derapaje majore gen amnistierea în masă unor condamnați din rândul PSd. Normal, Dragnea urmează să intre la pușcărie așa că face tot posibilul să ucidă puterea DNA de a face ordine între mistreți. Tocmai de aia a inițiat ordonanța de urgență prin care vrea să elibereze o serie de condamnați din curtea PSd.

Eh, lucruri normale pentru comuniștii și ciocoii PSd, dar nu normală în țara pentru care Vlad Voiculescu luptă.

„Ești un oengist”.

E drept, așa cum zice și Eftimie, sunt destule ONG-uri care nu își fac treaba, dar sunt și altele care ajută tinerii României, făcându-i mai responsabili.

În ultima perioadă a pornit o adevărată furie a fanilor A3 și România TV împotriva protestatarilor numiți de canalele de veceu televizat drept „soroșiști”. Despre situatia asta au vorbit Dorin și Eftimie mai pe lung în podcastul ICR Podcast, așa că nu are rost să repet.

Tipul de discurs și atitudinea fanilor antenelor sunt specifice indivizilor care sunt fani Trump. Se merge pe aceeași linie de argumentație, se găsește dușmanul „din afară”, adică Soroș, cel care tocmai m-a plătit pentru articolul de față, se jignește val după val, „dușmanii” protestatari sunt văzuți drept jigodii sau scârbe. O furie animalică, proastă și deloc conectată la realitate.

Dap, oamenii cu creier pot fi proști și manipulați chiar foarte simplu. Dă-le un motiv de ură și vor urâ fără să înțeleagă, că doar pentru sentimentalisme ieftine nu ai nevoie de creier. Și oamenii ăștia, fanii antenelor, au drept de vot. Se mai și înmulțesc. Oh, za lulz.

Din păcate, asemenea oameni au existat dintotdeauna. Ei doar au căutat canalul potrivit să le verse mizerii în cap. Nu ne rămâne decât să susținem protestatarii din România și să luăm banii lui Soroș cât se mai poate. Cum altfel să mai salvăm democrația de la noi? Cum, ‘tui mama mă-sii de grațiere pesedistă?

Un răspuns la “„Ești un oengist” – refren PSd, cu „d” mic”