Categorii
Arhiva General

„Ce fain îi vara la terasă” pe Republicii plină de țigani cerșetori

Vine vara, răsar și țiganii cerșetori de pe Republicii. Nu poti face un pas că ei apar din nou. De la copii mici, care nu ar trebui să aibă viața asta mizerabilă, până la așa-ziși părinții lor care îi poartă peste tot la cerșit.

Când văd că Poliția Locală se apropie fug pe străzile adiacente și agasează oamenii pe Bălcescu, Diaconescu și prin spatele Hotelului Aro.

Cerșetorii „câștigă” lunar pe la 3000 de lei, toți bani dați de românii darnici cărora li se rupe sufletul de ei. Desigur, românii sunt proști când le dau bani, dar nu le spune asta pentru că ți se vor urca în cap. Ei sunt buni, tocmai de aceea întrețin niște părinți infractori și generații întregi de țigani certați cu munca și cu săpunul.

Când mergi pe Republicii nu poți face doi pași fără să dai de ei. De obicei o femeie cu 2-3 copii iese la cerșit. Uneori sunt copiii ei, alteori sunt copii împrumutați de la țigăncile vecine. Ei vin de prin Săcele, Zărnești, Apața sau Augustin.

Curios lucru: deși se face dosar penal pentru folosirea copiiilor în scopul cerșitului Poliția de pe Centru nu are nici un dosar penal la activ pentru situația asta. Majoritatea celor de la Secția 1 sunt comozi. Admir de acolo vreo doi oameni care chiar fac treabă și îmi crește inima când îi văd, dar restul poartă uniforma degeaba.

Revenind, țigăncile ar trebui plasate în închisoare pentru modul în care îi tratează pe copii. Poliția nu face nimic, Poliția Locală ar face și i-ar duce pentru dosare penale, dar nu îi primesc „la Națională” și totul merge mai departe.

Într-un oraș turistic ca Brașovul cerșetorii sunt ca o pată mare pe creștetul nostru, al tuturora. Te mai miră că vin străinii pe aici și unora li s-ar părea potrivit să ne numaescă un neam de țigani și de cerșetori?

Si vina este împărțită: Poliția nu mișcă, oamenii continuă să le dea bani în loc de șuturi în dos.

În spatele Hotelului Aro sunt mereu niște țigănuși care „dirijează” circulația. Vin cei de la Locală, ei fug și apoi revin. Sau pe Apolonia Hirscher, segmentul dintre Reduta și sensul giratoriu care duce pe Castelului. Și acolo ai un țigan care „dirijează” parcările.

Pe Bălcescu te agasează țigăncile cu flori probabil furate de prin curțile oamenilor.

Problema cerșetorilor se poate rezolova repede dacă oamenii NU dau bani și dacă s-ar da amenzi celor care dau bani cerșetorilor. Ar fi o măsură numai bună pentru Brașov.

Până atunci rămâne să te plimbi prin Centru printre cerșetori care nu te lasă să îți bei cafeaua în liniște.

PS. Tot românul care dă bani cerșetorilor ar merita să i se ia salariul pe 2-3 luni. Just because!

8 răspunsuri la “„Ce fain îi vara la terasă” pe Republicii plină de țigani cerșetori”

Norocul tau ca este te-ai nascut din familie de moldoveni. Daca te nastea o tiganca si tu cerseai acum prin Piata Sfatului.

Daca ma nastea o tiganca aveam o viata tampita. Ma puteam bucura ca exista alocatia de la stat si ajutoarele sociale, dar oricum nu l evedeam pentru ca mama mea le folosea cum stia mai bine. Cresteam vazand-o cum face multi copii si cum ii trimite la cersit. Nu stiam alta realitate si ii uram pe romani ca au o viata asa de buna, ignorand faptul ca din banii romanilor aveam eu de papa.

Ce ce facem cu moldovenii care satu si bea in Pt Sfatului pe banca, cu moldovenii aia infecti jegosi care trec pe republicii si cersesc la terase sau cauta in gunoi. Moldovenii aia care put de nesplare n autobuze . Pe ei nu-i vezi sau nu ai cum sunteti din acelasi aluat. Sincer iti spun nici mie nu-mi plac tiganii la care faci referire dar moldovenii astia BETIVI,VIOLATORI DE BABE,INCEST, CRIMINALI,HOTI , CURVE ia intrecut pe toti romanii. Sunt foarte multi moldoveni imputiti in orasul asta. Odata cu inchiderea fabricilor din Brasov ar fi ttebuit expulzati inapoi in Moldova in Buruenesti

Corect. Sunt moldovean. Pe jumatate. Dar esti constient ca articolul este despre tiganii cersetori, nu? Sau te-ai gandit sa bati campii de plictiseala si sa arunci un comentariu plin de seva de om prost pe aici?

Normal ca exista si altii si am scris deja despre moldoveni prosti destul de-a lungul timpului.

Cand scriu despre mere, ca sunt rotunde, rosii si/sau stricate, ma astept sa ducem discutia despre mere.

Daca vii si arunci cu banane pe aici ca o maimuta, atunci nu-mi ramane decat sa iti atrag atentia si a doua oara cand bati campii sa iti dau ban.

Revenind: stiu ca sunt si altii despre care se poate scrie. Subiectul de azi a fost despre tiganii cersetori. Cand am sa scriu despre moldoveni prosti, ca sunt destui, te invit sa iti arunci naduful cu exemple cat mai multe, ca doar sunt destule.

In rest, ca de la un moldovean la o maimuta: nu mai bate campii aiurea prin comentarii.

[…] În bunătatea, naivitatea și inconștiența lor, brașovenii susțin și încurajează infracționalitatea din oraș. Problema e veche, Poliția nu le poate face nimic, Procuratura nu instrumentează astfel de […]

Ai dreptate dar lumea in loc sa inteleaga ceva prefera sa te atace pe tine ca esti cel rau ca le pui adevarul pe fata si Politia nu se complica din lene sau indiferenta.

Se intampla des sa fie atacat autorul articolului in loc sa se mearga la originea probleme. Asta e, mergem mai departe.

Tu nu intelegi ca e inutil ? Eu am inteles deja. Am vazut ca nu am nicio sansa sa fac romanii sa inteleaga ca tiganii sunt o molima, o plaga a societatii.

Ghici de ce ii accepta romanii ? Fiindca au si ei FIX ACELASI CARACTER ! Imi pare rau, dar asta e situatia. Altfel nu ar ridica in slavi pe Carmen, Conector, Andra, Ruby, si alti negri cantareti…

A ajuns sa imi fie mai scarba de romani decat de tigani…