Categorii
Arhiva Personal

Țiganii au abonament, nu au nevoie de bilete

Îmi place filmul făcut de Haotik în București. El a dat ceva detalii în plus aici. Lcru adevărat: oriunde te duci în România țiganii se vor urca în autobuze și nu vor plăti biletele iar controlorii nu se vor atinge de ei.

De ce?

Din cauza prostului care plătește bilete. Dacă tu plătești bilete și alții nu, e ca și cum tu plătești și drumul lor. Când controlorii se iau de oameni să le dea amenzi, ar trebui susținuți, mai ales când iau țiganii la control, pentru că se știe că sunt violenți.

În filmul de mai sus controlorul avea bai cu faptul că era filmat, deși, atunci când ești pe domeniul public poți fi filmat de oricine fără să ai prea multe de zis. Haotik a băgat puțin frica în controlor și în țiganii care mergeau fără bilet.

Așa ceva trebuie făcut și în Brașov. Dacă sunt scandalagii sau țigani ce nu plătesc iar controlorii nu iau măsuri, un asemenea film poate face minuni.

Pe când așa ceva în Brașov? Bravo, Haotik!

5 răspunsuri la “Țiganii au abonament, nu au nevoie de bilete”

Da-i cu edit ca nu-i din Ploiesti, e din Bucuresti. Nu ca ar fi vreo diferenta…
De vina nu suntem noi ca le platim biletele. De vina suntem, asa cum bine ai zis in al doilea paragraf, ca nu-i sustinem. Noi ne-am obisnuit sa comentam si sa radem. Fizic, controlorul ala (care, realist vorbind, nu prea are autoritate, nu-si risca pielea in fata unei gasti din astea, indiferent ca sunt tigani sau golanasi din spatele blocului. Intrebarea nu e de ce pe mine ma controlezi ci cum te pot sustine eu, calator platitor de bilete, sa-i dai macar jos din autobuz…

Am schimbat. Mersi 😀 In sfarsit am prins si eu o idee buna 😀

Hmm, la ce se întâmplă în autobuze la noi nu mă pot pronunța pentru că nu le folosesc aproape deloc. Sunt de acord că e nevoie de o schimbare majoră.

Ca așa ceva să aibă un succes și în BV, ar trebui ca cel care filmează să fie capabil să poate o discuție coerentă și fără înjurături gratuite aruncate-n jur. Sau măcar să le cenzureze pe video publicat.

Sau sa faca doua versiuni: una in care in jura bine, ca sa inteleaga si pleava, si apoi unul, tot acolo, in care vorbeste bine 😀