Categorii
Arhiva Blogging

Nu dați bani pe ColonHelp

Am scris cu ceva timp în urmă de bloggeri dați în judecată pentru ceea ce scriu. Cazul ColonHelp e departe de a fi închis. Nesimțiții de la Zenyth, firma care face un produs inutil pentru curățarea colonului, a dat în judecată Automattic Inc., firma din spatele WordPress.com, pentru a afla datele bloggerului anonim ce scrie pe Insula Indoielii.

Omul a făcut ceva documentare, a scris un articol mare în engleză și cei de la Zenyth caută să ascundă mizeria cerându-i 100 de mii de euro daune. Bogdan Manolea:

Insemnarile respective par a fi – chiar de departe – in limitele libertatii de exprimare admise si exprima (intr-un ton ironic, evident!) o indoiala (poate va mai uitati o data la titlul blogului!) cu privire la eficacitatea produsului.

VIA.

Azi, 19 decembrie 2012, are loc procesul în care Zenyth cere detaliile bloggerului anonim.

Procesul acesta nu este Zenyth vs un blogger oarecare. Procesul are in centru libertatea noastră de exprimare și necesitatea anonimității pe internet. Am scris mai pe larg despre mizeria de Zenyth pe blogul în engleză.

Citește nițel despre produsele de curațare a colonului și îți vei da seama de ce Zenyth trebuia să își țină gura. Publicitatea proastă pe care o primesc nu le va face bine deloc. Acum ce se va întâmpla? Vor da toți bloggerii în judecată pentru că au spus că ColonHelp nu ajută deloc? Faceți un produs bun, nu dați în judecată oamenii. Netoților.

Știrile par a fi bune. Automattic Inc. a trimis un avocat pentru procesul menționat și i-a dat ceva sfaturi bloggerului anonim.

Mai citește pe acest subiect și:
Nu folosiţi ColonHelp
Evitati ColonHelp
ColonHelp vs WordPress
Lecții de învățat din cazul ColonHelp vs WordPress

9 răspunsuri la “Nu dați bani pe ColonHelp”

[…] Recomand: Ce cred eu ca avem de invatat din cazul ColonHelp vs blog pe wordpress.com ColonHelp contra bloggeri Nu dați bani pe ColonHelp […]

De ce nu e bine sa deschizi Colonul Pandorei.

Iata trei comentarii pertinente legate de procesul Zenyth Pharmaceuticals vs Automattic Inc., colectate de pe blogul lui Chinezu. Responsabilitatea pentru afirmatiile facute apartine in intregime autorilor comentariilor!

Camelia Camet:

Este foarte amuzant ca tocmai cei de la ColonHelp acuza pe cineva de nerespectarea legii, cand ei sunt maestri in batjocorirea legilor industriei de suplimente alimentare din Romania.
Ma uit umita cu cat tupeu scriu pe ambalajul lor despre bolile pe care le trateaza cu un supliment alimentar. Pentru cei care nu stiu, in Romania si in toata lumea civilizata, un supliment alimentar este asociat cu alimentele si producatorul nu are voie sa atribuie produsului propietati de vindecare a unei boli. Desigur aceasta nu a contat nicodata pt ColonHelp sau alte produse ale Zenyth Pharmaceuticals…
De parca nu ar fi fost suficient, o alta lege (neinteresanta pt cei de la Zenyth) spune ca nu ai voie sa te folosesti in publicitatea la un supliment alimentar de o vedeta, un medic sau un lider de opinie care sa indemne oamenii sa foloseasca produsul. Ce au facut cei de la Zenyth? l-au platit pe d-nul Prof. univ. Dr. Gheorghe Mencinicopschi, pe d-na Carmen Bruma , pe d-na Simona Balanescu ca ambasadori ai produselor lor. Ilegal in Romania, dar un detaliu minor pt Zenyth si toate produsele lor, gen ColonHelp. ..
Dar sa fim mai intelegatori si sa avem clementa cu avocatii Zenyth caci nu au avut timp sa analizeze propia ograda de ilegalitati, fiind foarte ocupati cu blogosfera…

PS Legile: Codului de reglementare a continutului audiovizual, Art.144; HOTARARE nr. 106 din 7 februarie 2002 privind etichetarea alimentelor

——————————————-
Mihai:

din punct de vedere tehnic , daca tot am o diploma de medic in biblioteca, pot sa spun ca studiile prezentate sunt in articolul respectiv sunt oarecum logice si nu-ti trebuie prea multa medicina ca sa stii ca acea placa mucoida nu exista in oameni decat daca faci ceva expres pentru asta. De fapt si studiile alea demonstreaza intr-un fel ca apa-i uda… dar cateodata trebuie si astfel de demonstratii.
Ce nu pot eu sa inteleg cum o companie pharma care se presupune ca stie ce are in portofoliu ia decizia sa dea in judecata un blog cvasianonim si fara influenta. Adica lucrurile sunt clare din toate punctele de vedere si totusi ei decid sa mearga in instanta. pentru mine e dincolo de capacitatea mea de intelegere.
ar fi un mic PS: In Romania companiile pharma au ajuns la concluzia ca e mult mai ieftin sa angajezi licentiati in economie decat personal cu pregatire pharma/med si cum nu exista niciun fel de legislatie in domeniu care sa ingradeasca astfel de practici. astfel ca si cunostintele lor in domeniul medical sunt limitate la ce primesc din companie sa prezinte la altii 😀

——————————————-
Lazy Pawn:

În primul rând, legislația europeană face o distincție clară între fapte și opinii. Dacă pe blogul meu anonim scriu că Icsulescu a furat un porc, gazda blogului poate fi forțată să divulge identitatea mea, pentru că am făcut o afirmație faptică fără dovezi, care îl poate afecta pe respectivul. Dacă însă scriu că, după părerea mea, lui Icsulescu nu-i stă bine cu mustață, instanța nu poate forța dezvăluirea identității mele, pentru că nu există un delict de opinie. Atenție, chiar dacă opinia mea este una pur subiectivă, nedocumentată, răutăcioasă — legal nu pot fi atacat.
În al doilea rând, se face clar distincția între persoane și bunuri. Un produs nu poate fi calomniat, nu are onoare. Și dacă scriu că ultimul model de la BMW este o mașină de toată jena, cei de la BMW nu pot să mă atace. Este opinia mea despre un produs oarecare de pe piață.
În cazul nostru particular, cei de la Zenyth nu au avut nici cea mai mică intenție de a combate afirmațiile punctuale, cu susținere științifică, ale bloggerului anonim. Au recurs doar la practici de tip intimidare și băgarea pumnului în gură, lucru absolut inacceptabil. Gafa de PR este uriașă. Puteau liniștiți să ignore un blog nu foarte popular, pe care oricum targetul lor format din gospodine naturiste homeopate nu l-ar fi citit niciodată.

Multam fain. Sunt lucruri care trebuie luate in calcul cand se ajunge la un santaj atat de mizrabil ca al celor de la Zenyth. Sa le stea zanele in podul casei 😀

nu pot sa inteleg cum din ditamai compania ColonHelp, cu cifra de afaceri de milioane de euro si cu (probabil) un management istet si eficient, nu s-a prins NIMENI ce mare deserviciu isi fac la nivel de PR . Cazul s-a viralizat si a convins mult mai multi oameni sa nu cumpere ColonHelp decat daca s-ar fi facut ca ploua. Acum sunt in judecata cu WordPress. Now seriously, WordPress?!

Colon Help se va duce in jos o perioada dupa greseala asta, mare dupa parerea mea. Imi parte bine ca se scrie in blogosfera despre asta. Sa le fie invatatura de minte sa respecte libertatea de opinie.

Nu sunt tocmai sigur. ColoHelp va pica daca stirea este preluata de media si apoi ajunge la urechile cumparatorilor lor: opamenii de 40+ ani. Odata ce ai tv-ul cu tine si le arati ca au dat bani degeaba pe un produs care nu este un medicament si nu are calitatile cu care se lauda, atunci oamenii nu vor cumpara. Nu e suficient sa fie numai in blogosfera/internet scandalul.

Am 2 rude care au folosit acest produs si zero efecte pozitive

Vad ca mandrul ColonHelp musca si nu are de ce!

Tatal meu a folosit acest produs dar din pacate 0 efect. Nu recomanda nimanui. Pierdere de timp si bani

Marturiile de pe colonhelp.ro zic altceva. Cum de?