Categorii
Arhiva Blogging

Scrii sau nu?

cvartetul-corona-brasov-muzica-opera-300x229Există situații în care nu se discută și este de preferat să scrii. În postura de blogger, dacă ești invitat la un eveniment, este de așteptat (trebuie) să scrii. Ce faci în situația în care bloggerii scriu despre tot felul de subiecte și tu nu intri în discuție cu nici un fel de articol în care aprobi/combați cele spuse de ei?

Adică, în cazul în care te izolezi și scrii fără a interacționa cu restul.

Curios lucru, deși îmi place izolarea, am scris în repetate rânduri despre alții sau i-am pomenit în articolele mele. Un nene (Manafu) de la care avem mulți de învățat întreba de ce bloggerii nu mai scriu despre ce scriu alți bloggeri. Printre răspunsuri a fost și al meu: „Sau pentru că sunt ocupați cu propriile lor activități. Unii abia au timp să mai scrie un articol pe blogul lor despre ceea ce îi interesează și cu greu găsesc timp să scrie și despre ce au scris alții.

Altfel spus, comoditatea sau lenea poate fi foarte bine ascunsă sub motivarea de mai sus. Un brașovean mi-a atras atenția că zic prostii. Sincer, dacă găsesc ceva suficient de interesant îmi fac timp să scriu despre el, altfel prefer să mă ocup cu selectarea subiectelor care mi s-au strâns de-a lungul timpului. Îmi place să scriu și scriu despre ce îmi place, de aceea scriu mai rar despre ce și cum fac alți bloggeri.

Și uneori rămân în urmă cu subiectele, cum este Prin Brașovul Meu. Am scris pe Social Media Brașov, dar nu aici. Poți afla cum a fost citind partea de istorie și cea în care am avut o surpriză. Nu, nu am venit prea târziu cu pomenirea evenimentului. Lucruri în genul pot fi pomenite de mai multe ori cum prinzi ocazia.

Întrebare: dacă scrii pe două bloguri (ca mine) pe care dintre ele trebuie să scrii despre un anumit eveniment sau altul? Când am mers la Webstock am scris aici, când a fost #prinbrașovulmeu am scris pe smbrasov-net. Dar am scris.

Întorcându-ne la întrebarea lui Manafu, o părere este că respectivul blogger are campanii și de aceea nu se scrie despre el. Sau că bloggerii mari nu trebuie pomeniți cu link în articole, pentru că se descurcă ei și așa.

Consider că motivul principal e cel pe care l-am pomenit deja: trebuie să îmi trezească interesul. Nu, nu tot ce scriu alții mă interesează suficient de mult încât să mă apuc să scriu. Am un oarece program stabilit și un număr de articole pe care le public pe săptămână. Dacă mă apuc să scriu articol pentru fiecare articol interesant citit blogul meu nu mai este al meu. De aceea s-au inventat comentariile.

Nu neg, ține de buna educație a bloggerilor ca să scrie despre alții sau măcar să îi pomenească pe alții din când în când. Pe legături se menține blogosfera, motiv pentru care îmi place să am gânduri constant mediocre aproape. 😀

Când ai scris ultima oară despre alții? Ce te-a determinat să scrii despre ce zic ei?

23 de răspunsuri la “Scrii sau nu?”

Pacat ca multi se implica numai cu prezenta la unele evenimente si nimic mai mult. Argumentul „A scris altu’, de ce sa mai scriu si eu” pica din start! Explicatia? Lipsa de interes dupa cum ai spus-o si tu Manuel.
Noi pana in acest moment NU am ajuns la concluzia ca fiecare trebuie sa-si sustina punctul SAU de vedere? Nu cred…

Sunt destui care nu au un punct de vedere.

Nici bloggingul serios nu este asa de bine inteles. Uite, eu nu sunt tocmai blogger serios, chiar daca am cate un articol pe zi, minim 😀

Eu nu am scris despre alţii. În cel mai bun caz i-am menţionat pentru că m-am întâlnit cu ei într-o anumită circumstanţă (ex: Cluj Arena Grand Opening) sau m-au ajutat cu o anumită chestiune care bineînţeles poate fi utilă şi altora.

Eu am pomenit de altii, ams scris despre ce au scris si altii si tot asa. Mai putin in ultima perioada, pentru ca mi-am schimbat putin priortatile.

In primul rand, sunt coplesit si onorat, mersi!
Sa scrii despre altii e ok, atat timp cat apreciezi munca omului.
Sa scrii despre articolele altora e la fel de ok, numai sa nu exagerezi, risti sa-ti pierzi propria identitate. Si-ar mai fi o conditie: sa fie un subiect de impact caruia sa-i imprimi propria parere, altfel nu ar fi decat o preluare searbada.
Parerea mea…

Vezi? De aia zic ca nu merge sa scriu mereu despre ce scriu altii 😛

Scriu când ceilalți mă inspiră la un subiect. Pe care simt să îl dezvolt mai mult decât ptin comentarii.

Cu găsitul timpului cu greu… mă încadrez și eu acolo.
Depinde și de fiecare… dar când ai și job și familie, sau și job și facultate… uneori da, abia ajungi să poți scrie pe propriul blog și să citești în fugă pe alții ca să le faci totuși o vizită.

Pune la socoteala doua joburi si masterul la mine 😛 Da, abia daca puc sa scriu la mine, dar daca imi trezeste foarte tare interesul caut de undeva energie si scriu 😀

Acum depinde…

Una e munca de acasă sau o colaborare, alta e serviciu de 8 ore + aproape două ore pe drum dus-întors cu transportul în comun.
Alta e un master la care mergi doar la examen, și alta e master cu 16 ore săptămânal, prezență cam obligatorie + 12 ore de cercetare săptămânal.

Am 8 ore servici, inca 1-2-3 ore freelancer, master la care in principiu ar trebui sa fiu prezent aproape in fiecare zi. Si da, cele doua joburi le am de acasa (lenesul de mine) 😛

Ca sa raspund strict la intrebare: ultima data am scris despre (ce fac) altii acum 1-2 saptamani. Si au fost doua articole, unu’ dupa altu’ (pura intamplare deoarece frecventa articolelor mele este ceva aleator). Scriu despre (ce fac) altii atunci cand este un lucru care in care ma regasesc si (consider ca) merita raspandit.
In ultima vreme am inceput sa scriu jurnalele unor calatorii din trecut. Este o forma de izolare si simt ca ma indepartez de grupuri, de interactiune. Dar este ceva ce mi-am propus si care va ramane acolo pentru … mai tarziu. La urma urmei, blogul personal este (in primul rand) pentru subiecte personale. Asta nu inseamna ca nu poti sa dai un link, sa pui un banner sau sa adaugi in blogroll.

De acord. Zic ca e bine in primul rand sa te simti in largul tau, sa scrii ce vrei si cum vrei. Nu strica contactul cu altii prin asemenea articole sau linkuri, dar uneori izolarea imi face bine 😛

Chiar am pomenit-o in urma cu 2-3 articole pe o bloggeritza si sunt sigura ca si asta conteaza macar 20%… Iar cand primesti un pingback e un lucru bun.

Mai ales cand te pomeneste cineva pentru prima data 😀

[…] Cu bloggerii despre ei Posted on 18/10/2011 by banifarabani Îmi place foarte mult o idee lansată de Cristian. Dincolo de bârfele care circulă pe net privitor la popularitatea lui, eu cred că avem cu toţii de învăţat de la el. Când am timp, îl citesc. Am revenit pe blogul lui, la „mai scriu bloggerii despre”… plecând de la Manuel Cheţa. […]

Am pe blog o categorie intitulata sugestiv „Drumet prin blogosfera” unde mai postez din cand in cand cate o referinta. Partea mai putin placuta e ca numarul bloggerilor care accepta o critica constructiva e destul de redus. Gasim in schimb orgolii, frustari si pareri diferite despre ce insemna furt in blogosfera. Mai avem de invatat.

De aceea e bine sa te citeasca oamenii. Eu am aflat la tine lucruri faine despre eticheta pe internet. nu iti fa probleme, mereu vor fi unii care cred ca stiu mai bine 😀

Eu nu pricep de ce spui că ține de buna educație a blogger-ilor să scrie despre alți blogger-i. Cum se face una ca asta? Că îi ajută, social vorbind, sigur, sunt de acord, dar de ce mă face prost educată faptul că nu vorbesc despre alții?
Toate ca toate, cel mai mult mă bucură faptul că descopăr un lucru la care nu mă așteptam: există Social Media și în provincie. Acum, că Brașovul este acoperit, după cum se vede, sunt curioasă cum stau lucrurile și în orașul meu natal (Constanța). Încurajator, pe cuvânt!

Ma bucura ca ti-a creat o impresie buna grupul nostru din Brasov. Zic ca tine de buna educare pentru ca blogosfera creste pe legaturile (relatii de amicitie si linkuri in articole – crestere pe mai multe nivele) cu cei din jur. Puterea sta in cei multi 😀