Autorul

Mă numesc Manuel Cheța, programator web stabilit în Londra, podcaster, blogger și gamer (aproape) înrăit.

În 2010 am terminat Construcții Aerospatiale la Universitatea Transilvania din Brașov. Sunt pasionat de tehnologie și știință, motiv pentru care am scris despre acest subiect în ultimii ani cât de des am putut.

Pasiunea pentru tehnologie și știință m-a adus în situația de a fi realizator de emisiune la TVS Brașov, unde am avut emisiunea Tehnocultura. O perioadă bună am scris despre tehnologie și știință pe tehnocultura.com și am publicat filme pe canalul de YouTube tehnocultura, filme făcute cu profesori sau experți în mai multe domenii ce țin de fizică, chimie, matematică, biologie, știința calculatoarelor și altele.

Am câștigat în decembrie 2010 concursul Superblog, cel mai mare concurs de blogging din România, unde zeci și zeci de bloggeri s-au întrecut cu articole scrise pentru tot felul de probe. Am fost membru în Social Media Brașov, un grup de brașoveni pasionați de social media și blogging.

Stau mult pe net, am modificat teme de WordPress o perioadă și am făcut suport tehnic pentru platforme ecommerce la SpringMerchant (am făcut parte și din echipa SpringShop). O perioadă am lucrat pe Elance. Un timp am lucrat, ca asociat, la magazinul online de genți de piele Reeija.ro. Acolo mă ocupam de promovare online (SEO), marketing, campanii, ecommerce.

Proiecte personale:
– bloguri:
TehGeekTive
Tehnocultura.com
– podcasturi:
Un român în Londra
Tehnocultura Podcast
– Youtube:
Tehnocultura
Canalul personal

Am scris un timp și pe:
Social Media Brașov
SpringMerchant Blog

Contact: manu@manuelcheta.com.
Dacă vrei să mă saluți, atunci mă poți contacta la adresa de mai sus sau prin formularul de mai jos. Aștept părerea ta!

[contact-form-7 id=”13410″ title=”Contact form 1″]

Disclaimer: Ocazional primesc o șosetă, o bere, un produs. Pomenesc la momentul respectiv că „am primit” și de la cine. Tot ocazional primesc bani pentru anumite articole pe blog. Indiferent că primesc sau nu bani/beneficii pentru ceva scriu numai despre lucrurile pe care le-aș promova în mod normal.

Prefer oamenii optimiști într-o lume în care vorba obișnuită este: „lasă, că se poate și mai rău”.

Se poate și mai bine.

34 de răspunsuri la “Autorul”

Asa e, visele (visurile) au un aspect practic: ne arata ca se poate si altfel. Bine ai venit in echipa. 😉

Optimismul ajuta mult, unii inca nu si-au dat seama. Asta inseamna ca suntem in fata multora 😀

Incerc sa fac din optimism o atitudine, nu neaparat o idee abstracta. E greu. Optimismul pe care vreau sa il promovez nu este in genul „va fi mai bine”, adica ceva pasiv, nu. Vreau sa fie „ce sa fac sa fie mai bine”. Activ. Imi place o vraba, nu stiu de unde am auzit-o: nu spune ca e imposibil, ci intreba-te cum poti face acel lucru. Stie cineva cine a zis asta? E super.

ar fi interesant sa apara o lege prin care televiziunile sa fie obligate sa prezinte doar emisiuni pozitive, optimiste, care sa inspire oameni

am un respect deosebit pentru atitudinea TA !

Eheee, ei vor sa vanda senzatie iar oamenii vor sa vada crime si lucruri socante, pentru ca li se pare ca viata lor e prea plictisitoare. Asa cum am vazut si de curand, alegi sa fii fericit sau nefericit. Multumes pentru apreciere. Ai blog interesant, desi nu ma omor dupa oportunitati de afaceri :).

In vremurile astea cred ca optimismul ajuta foarte mult. Nu am auzit de oameni optimisti care sa se sinucida. Asa ca e un bun medicament. :D.

Mi-a facut mare placere sa descoparblogul tau. Imi place atitudinea ta, ma incanta sa constat ca sunt atat de multi tineri destepti si activi in Romania, asa cum si tu esti, care ti se reveleaza la o … simpla plimbare printre bloguri! Asta-mi da speranta pentru viitor.
Am citit cu interes articolul despre formatul blogului (am initiat si eu unul, http://www.blogareata.blogspot.com, pe care sper sa am timpul si dispozitia de a-l dezvolta). Cu siguranta ca voi reveni pe aici.
Bonne chance!

Tine-te de el si nu vei regreta. blogul te obliga sa inveti lmulte lucruri si sa relationezi cu oamenii, mai intai online si apoi vei ajunge sa ii si intalnesti off-line. Sanatate si bucurie. 😀

comentariul tau:

„Welcome to Romania. Fill in a complaint and wait for 200 years to respond back. Enjoy your stay.
Comment by Manuel — December 2, 2010 @ 10:20 am”

descrierea ta:
„Vreau sa promovez optimismul într-o lume în care vorba obișnuită este : “lasă, că se poate și mai rău”. Cred că încă ne putem urmări visele și că încă ne putem înarma cu atitudine pozitivă.”

ai o problema la bibilica astro-internautule

[editat pentru limbaj de balta] poentru fiecare parere nasoala despre romania, mars in ungaria daca nu-ti place aici

Stiu unde si cand am scris aia. Daca nu ai reusit sa prinzi ironia cand am scris comentariul la Visurat, atunci te invit sa inveti ce sunt alea bune maniere. Ti-am editat comentariul pentru ca se vede ca nu stii sa respecti oamenii.

Nu condamn Romania iar comentariul respectiv este o satira, ironie la ceea ce poate intalni omul nostru atunci cand are de-a face cu birocratia.

Si asa este> multi se plang si putini fac ceva pentru a merge mai departe. Decat sa lansezi judecati si sfaturi de nimic mai bine ai invata sa argumentezi si cu altceva decat cu „mandria” ta. Te mai invit pe aici si sper ca vei sti sa fii om cu capul pe umeri.

MESTERE NE EXPLICI SI NOUA ASTORA CARE MAI NAVIGAM PE AICI CARE E PROBLEMA TA?.
INCEARCA SA ARGUMENTEZI PUTIN SI POATE INTELEGEM SI NOI!
SI NU UITA, „TUBORG”: „CONSUMUL EXCESIV DE ALCOOL DAUNEAZA GRAV SANATATII!”

Acum, tarziu in noapte, iti urez sanatate si mult spor in noua casa.

Multumesc. Am avut incurajari din mai multe locuri. Nu e tocmai simplu sa sari in curtea ta, dar trebuia facut si pasul asta.

Multumesc de vizita si de urare. Daca e ceva care te face sa mergi mai departe atunci acel lucru e potrivit pentru tine. In cazul tau, realismul. Eu, sper (sau am curajul sa sper) ca va fi mai bine.

Imi place sa intalnesc oameni optimisti chiar daca nu prea mai cred in asa ceva. Optimismul prezintă efecte secundare pe termen lung. Prefer realismul. Cineva, cândva, zicea: „Putem evita realitatea, însă nu putem evita consecinţele evitării realităţii”. Mult succes cu noul blog!

Multumesc de urare. Sa fie si la tine tot mai bine.

Ei, sunt nou pe aici. Nu stiu :))))

Sall, văd că eşti un om hotărît, mă bucur că te-am cunoscut. Poţi să-mi dai un nr de tel al tău? vreau să vb cu tine şi nu pot scrie aşa mult. multă sănătate

Imi poti scrie pls , despre cum ai invatat sa-ti creezi propria tema? Zici ca e facuta de profesionisti, de aia sunt curios.

Nu am creat tema. Am dat 80 de dolari pe ea de la DIY Themes. Tema se numeste Thesis. Acum schimb cate ceva pe aici, dar sunt tot felul de tutoriale care te invata sa schimbi multe. Pe wordpress.com, unde esti, e mai greu sa faci modificari.

Am „aterizat” si eu aici citind un comentariu pe care l-ati facut pe zoso.ro.
Incerc sa citesc cat mai mult. Pana in prezent mi-a placut ce am citit. Felicitari!

Ma bucura ca iti place. Vezi partea de tehnologie sau cea de ebook 😀