Titlul este cât se poate de sugestiv: pentru a învăța și a te promova ca blogger trebuie să ții cont și de întâlnirile din offline. Fie că este vorba de ședințe, conferințe sau workshopuri, aceste întâlniri te pun față în față cu oamenii cu care comunici prin internet și ai ocazia de a cunoaște, în acest fel, persoane deosebite.
Mă bucur foarte mult că avem, o dată la două săptămâni, întâlnirile organizate de Social Media Brașov, unde discutăm pe anumite teme și suntem învățați de cei care au dus la bun sfârșit proiecte, și anume Vali, Ovidiu și Ștefan.
Discuțiile (și învățatul) nu se termină la aceste mici ședințe. Având ocazia să socializăm și la o bere, într-un cadru mai destins, reușim să aflăm tot felul de lucruri ce țin de online, promovare și social media.
La ultima întâlnire, care a avut loc pe 30 aprilie (sâmbătă) la Lord of Lands, l-am avut ca invitat special pe Petruț Mălăescu, unul dintre inițiatorii Proiectului Satelitului Elysium, proiect care va duce în spațiu primul satelit românesc.
Mai multe detalii legate de concluziile întâlnirii vei găsi în articolul : Jumătățile de poveste nu se vând. Garantat vei avea ocazia, citind articolul, să vezi ce trebuie să aibă un proiect pentru a ajunge un succes. Teoria este bună, dar ce facem cu practica? Ține de noi să facem ceea ce trebuie!
La întâlnirea de data trecută Vali Petcu ne-a anunțat că va ține un workshop în data de 7 mai (sâmbătă), tot la Lord of Lands, unde se va învăța despre optimizarea conținutului blogurilor. Acest workshop are menirea de a ne educa în a face blogging mai bine (dacă nu chiar bine) și se concentrează pe : cei 3C, metode și idei de conținut, tiparele succesului și studii de caz.
Cel mai interesant va fi că se vor face studii pe blogurile celor prezenți, așa că îți dai seama ce supărare pe mine că lipsesc la acest workshop. 🙁 În perioada 5 – 9 mai trebuie să fiu la Chișinău, împreună cu alți colegi de la Universitate, pentru a participa la concursul ingineresc organizat de BEST.
Detalii mai multe despre workshop găsești aici. Dacă ești din Brașov și ai tangențe cu bloggingul, atunci ești și tu invitat. Atenție, limita este de 20 de locuri.
Că tot pomeneam de concurs ingineresc trebuie să anunț că echipa noastră nu s-a calificat în etapa a doua a Proiectului Victoria. Dat fiind că eu am fost lider de proiect îmi asum responsabilitatea eșecului. Știu unde am greșit și va trebui să tratez mult mai profesionist problema pe viitor. Așa că, Nico și Dani, mulțumesc de participare și sorry de eșec. 🙁 Data viitora vom face mai bine!
Așa cum ziceam, online-ul te duce în off-line și, de acolo, ajungi înapoi în online. Este important, mai ales în cazul bloggerilor, să fie în online așa cum sunt în offline. Blogger, signing off (untill next post, of course :P).
Sursa imagine.