Sincer, îmi place ce văd la USR: oameni care chiar au muncit sunt promovați pentru a ne reprezenta în Parlamentul României. Oameni care nu sunt politicieni din familie, ci oameni care au muncit: profesori, programatori, ingineri.
De m-ai fi întrebat acum 2-3 ani dacă se va ajunge vreodată în șituatia de a alege ingineri pentru Parlament, ți-aș fi zis că mai avem de așteptat 50 de ani. Ei bine, minuni se mai întâmplă și, când văd că Nicușor Dan și Clotilde Armand promovează oameni care știu ce e munca nu pot sta cu mâinile în sân.
Tocmai de aia am strâns ceva semnături pentru diaspora, am organizat un event de strângere al semnăturilor în Londra, ocazie cu care am cunoscut o mână de oameni faini, muncitori, și chiar ceva studenți curajoși. Au loc schimbări și este bine să fii parte din ele, dacă vrei un viitor mai bun. Nu sunt membru USR și nu cred ca voi fi vreodată, dar susțin inițiativele frumoase.
De curând m-am înscris ca reprezentant la secția de votare de la Straford și aștept informații legat de ceea ce trebuie să verific pe acolo. Se pot face multe lucruri pe lângă acordarea unui vot: susții cu bani oamenii în care crezi, cum am donat și eu ceva lei pentru USR, strângi semnături, pe cum am făcut, votezi, te bagi ca reprezentant pentru secțiile de votare, dai emailuri, protestezi, scrii, faci cât mai multe lucruri prin care să îți susții ideea.
Românii abia încep să vadă că se poate și mai bine. Vești de genul debirocratizării adusă de Cioloș și repunerea armatei pe picioare pot fi ceva la ordinea zilei dacă tinerii își mișcă fundurile și votează, dar și dacă se implică mai mult în procesul democratic.
Dacă vrei să verifici activitatea secțiilor de votare, te poți înscrie ca reprezentant sau delegat din partea USR. Nu trebuie să fii membru USR și nici fan. Te interesează un proces drept, atunci te poți folosi de ocazia asta să verifici modul în care are loc procesul de votare.
Poți dona pentru USR dacă ești un fan mai măricel. USR, în loc să folosească bani de la bugetul de stat, pe cum fac cei de la PSD, PNL & co., cer donații de la susținători. Consider că toate partidele ar trebui să facă așa. Partidele nu ar trebui susținute de stat cu bani, ci doar să existe un cadru în care să fie permisă existența partidelor.
Să zici că un vot, al tău, ca să fiu mai precis, nu contează înseamnă să uiți de o regulă simplă: strop cu strop se umple butoiul. Atunci când iei în considerare asta poți vedea forța unui număr mare de oameni care au un scop comun.
USR va aduce oameni profesioniști în Parlament în mod sigur, inclusiv oameni care să reprezinte diaspora, dar este important să fie cât mai mulți asemenea oameni. Dacă îmi zici că trimitem acolo oameni nepricepuți în ale politicii și că de aia nu îi votezi, atunci ești un prost de zile mari: preferi politicieni de carieră care fură miliarde din banii tăi pentru a-i răsplăti pe cei care i-au împins în față?
Bine zicea Ovidiu când zicea că, dacă noi toți am da impozitele lunare din mână, atunci am cere mai multă socoteală mizeriilor care și-au bătut joc de noi în ultimii 26 de ani.
Știu că Sergiu a mai fost reprezentant la un alt tur de vot și aș avea nevoie de sfaturi legat de lucrurile la care ar trebui să fiu atent când merg la Stratford din Londra să verific procesul de votare.
Așadar, sfaturi aveți?
Un răspuns la “Poți face mult mai mult decât un vot – alegeri parlamentare 11 dec 2016”
[…] Și, nu uita, poți face mai mult decât să dai un vot pentru a schimba lucrurile în bine. […]