Categorii
Arhiva General Online

Șoferi brașoveni care șicanează bicicliști

Și prin șicanare în trafic eu zic claxoane disperate, mers cu botul mașinii în curul biciclistului, ambalări de motor, înjurături și trecut mult prea aproape cu mașina. În SUA mașina este considerată armă mortală, tocmai de aia se face închisoare la accidente rutiere. La noi, un jeg cu o rablă de doi bani a lovit-o pe trecerea de pietoni din zona Uzina 2 pe mătușa mea și apoi zicea că nu are de unde plăti spitalizarea.

Mai bine de jumătate dintre șoferii brașoveni ar trebui să fie pietoni. Ar trebui pusă lege prin care mașinile vechi să nu poată fi cumpărate, ca să nu mai fim garajul de vechituri al Europei. În mod interesant, o mulțime dintre mașinile din Brașov sunt luate de oameni săraci, dar cu ego cât China care vor să arate că au o rablă ordinară. Tocmai de aia românul ia mașini la mâna a 11-a din Germania sau UK, ca mai apoi să fie un meltean împuțit pe străzile Brașovului.

Când acel sărac ar fi trebuit obligat să își ia naibii o bicicletă.

Prea mulți săraci cu mașini prin Brașov își fac de cap și șicanează bicicliștii de bună credință, cei care merg legal, cu toate luminile și însemnele pe ei. Mai ales când dai de străzi înguste ca Lucian Blaga unde fizic nu ai loc de un biciclist și o mașină pe aceeași bandă și unde, constant, șoferii cred că este OK să claxonezi biciclistul și să îi ceri să stea în dreapta, că poate poți trece tu cu hârbul tău de om sărac.

Pe de altă parte, mai sunt și fițele proaste precum șoferița din Audiul B 333 KBL, care era tare afectată de faptul că trebuia să stea în spatele unei bicicliste pe strada îngustă Lucian Blaga din Brașov și s-a gândit că este OK să o șicaneze prin claxoane repetate și stând cu botul bolidului în fundul biciclistei.

Că așa a învățat idioata aia de șoferiță că se procedează.

Că așa au crescut în cultura românului de neam prost: vrea să îsi ia mașină, desi nu îi trebuie, pentru că „traficul e prost pentru mers pe jos sau cu bicicleta”. Apoi el e ăla care ajută la crearea unui trafic împuțit pentru bicicliștii din Brașov fiind în mașină și șicanând bicicliștii. Ceva de genul unor autostopiști idioți pe care i-am auzit, prin 2003, când făceam naveta Cristian – Brașov: „las’ că îmi iau mașină și să fiu a dracu dacă iau pe cineva”. Jeguri.

Nu văd rostul ca o proastă de genul celei de mai sus să șicaneze o biciclistă iar apoi să petreacă ceva zeci de minute să dea cu subsemnatul la Poliție pentru că nu a putut aștepta puțin până trecea biciclista de strada aia, o chestie de câteva zeci de secunde.

Prea mulți proști și idioți au mașină în Brașov. Pe de altă parte, prea puține amenzi se dau șoferilor în Brașov și pistele nu există. O rețetă numai bună pentru a-ți face viața de biciclist un șir de zile amărâte în care săracii Europei te claxonează de la bordul hârburilor lor pentru că se grăbesc să meargă în pizda mamii lor.