Categorii
Arhiva General

La cine reclami faptul că agenții de Poliție fumează în secția de Poliție (Secția 5 Brașov)?

Se face ca jumătatea mea avea de mers la secția 5 de Poliție din Brasov pentru două probleme: reclamatie la adresa unui șofer care aproape a omorât-o cu mașina și un caz în care noi am descoperit bicicleta furată acum 2 ani pusă la vânzare pe ceva site local. Când să între în secția de Poliție a lovit-o mirosul de fum de țigară.

Apropiații știu că are reacții violente la fumul de țigară, motiv pentru care, după ce veneam de la GCM, prieten vechi, fumător, la care mergeam în vizită uneori, îmi aruncam toate hainele la spălat și apoi la duș. Altfel nu intram în casă. Fumul de țigară o pune pe tușă o zi întreagă din cauza alergiilor și din cauza faptului că nu mai poate vorbi normal.

Știind că are reacții violente la fumul de țigară o cred mereu când îmi zice că cineva din jur fumează. Tocmai de aceea o cred când îmi zice că agenții de la secția 5 Poliție fumează în secție. Vorba aia, omul legii, omul statului, acel funcționar cu statul special, este cel care se cacă pe lege și fumează în secție, că doar ce rău poate să facă? Ei bine, uite că dai de un om alergic pe care îl poți ucide dacă face complicații.

Ce au făcut dragii noștrii polițiști după ce le-a spus că au fumat înăuntru? Au luat-o în râs, stăteau într-o cameră separată, mustăceau la ea ca proștii din fundul clasei, îi știm noi pe ăia din ultimul rând care făceau mereu mișto de toți și apoi trăgeau de noi să îi ajutăm la examene. Exact așa s-au comportat și polițiștii noștri. Cine îi va amenda pe ei că au fumat în secția de Poliție? Tot Poliția? Care Poliție?

Simpatic a fost agentul care i-a cerut jumătății mele să calmeze tusea, de parcă tusea este ca muzica de la telefon, s-o oprești când vrei. Desigur că îi deranja că tușea de își dădea duhul acolo, dar proștii clasei nu au venit să o întrebe dacă e ok, dacă vrea un pahar cu apă, dacă să cheme salvarea. Niște porci, niște vite ordinare. Și știu ce zic. E știut în tot orașul că un drac de polițist gras, după ce primise apel de la 112 că e bai în cartier, a zis că merge la apel numai după jumătate de oră, după ce se calmează lucrurile. Un jeg ordinar și nu este singurul.

Cine mă cunoaște știe că am lucrat la Poliția Comunitară între 2005 – 2010 și am avut ocazia să lucrez cot la cot cu polițiști și cu jandarmi. De jandarmi nu am ce zice. Când au de făcut o treabă o fac, când sunt în zonă știi că locul e sigur. Polițiștii au doar câte 1-2 harnici și de treabă iar restul sunt vite ordinare care sunt duse în spinare de cei 1-2. Am văzut lehamite, lașitate, nemernicie la destui polițiști încât să vorbesc în cunoștință de cauză. Dacă pui un porc ordinar și îi dai uniformă albastră, nu îl faci polițist. Nu îl pui pe prostul clasei în uniformă după care zici că e premiant.

Poliția vrea respect, dar tocmai polițiștii sunt cei care se comportă nedemn, ca niște copii proști. Polițiștii, la fel ca bătrânii de la noi, trebuie să învețe că respectul nu se primește automat, ci se dobândește prin muncă. Dacă râzi de o femeie care are reacții violente la fumul făcut de tine în secție, atunci esți o jigodie în uniformă, nu polițist. După logica asta Brașovul are numai 10 polițiști iar restul sunt niște indivizi care poartă uniforma fără să aibă dreptul ori privilegiul ăsta.

Cei mai simpatici sunt cei din generația veche, ăia care știu ei mai bine cum să fenteze sistemul și să râdă cetățeanului în nas. Că doar de aia plătește jumătatea mea impozite în România, ca niște jeguri de polițai needucați să fumeze în secție și să îi râdă în nas. Ea a vorbit prea frumos de ei, dar eu am stat prea mult pe stradă în patrule în centrul orașului ca să mai înghit mizerii de la proști încălțați. Să nu uităm că cei de la Secția 5 nu excelează în hărnicie. Au demonstrat că nu excelează nici în comportament demn.

Sunt curios: cine dracu îi amendează pe porcii ăia de fumează în secția de Poliție, indiferent că au uniformă sau nu?

Vreți respect? Atunci mișcați-vă dracu hoiturile și faceți treabă și fiți primii care să fie cei demni.

Te întrebi de ce am scris un articol răutăcios? Ei bine, nu îi poți zice prostului că este prost cu frumosul, că va considera că îl complimentezi, ci trebuie să faci două lucrui:
1. îi spui că e prost, așa îi atragi atenția;
2. îi dai un șut în fund, ca să îl ții atent.

Mai ușor cu fumatul în secțiile de Poliție, repetenții clasei.

Un răspuns la “La cine reclami faptul că agenții de Poliție fumează în secția de Poliție (Secția 5 Brașov)?”

Ai fost dur aici, dar degeaba. Vorba aia: n-ai cu cine; niște milițieni. Vrei să rezolvi ceva?! Fă o plângere. Neapărat scrisă și nu la poliția Brașov (pentru mine a fost cam degeaba) ci la conducerea din București (măcar atâta am învățat). Iar referitor la secția 5, poți să îți dai seama cât sunt de utili după ce au făcut în jurul secției: au schimbat fără nicio logică prioritatea în formă de L în intersecția în cruce de la școală, și-au dat (doar lor și „riveranilor”) drept de a intra pe interzis pe o alee lată cât o mașină doar ca să nu mai deschidă poarta secției; și toate astea în timp ce, puțin mai încolo, mașinile blochează zilnic o bandă de circulație fix sub semnul de oprirea interzisă. Cum ziceam: n-ai cu cine; niște milițieni. Și e păcat că nici măcar ăia 10 polițiști care ar fi făcut treabă nu sunt lăsăți. Mi-e silă!