Categorii
Arhiva Blogging

Acel moment când trimiți un comentariu în SPAM

Pe aici nu comentează multă lume pentru că fie subiectele sunt prea serioase, fie sunt prea putini oameni care citesc, fie textele sunt neinteresante. Oscilez între cele trei și le ofer, fiecăreia, 33,33% valoare de adevăr.

Dar și când comentează cineva mă bucur. Citesc comentariul cu interes, că poate adaugă ceva, ori corectează, ori îmi dă o sursă nouă.

Văd că imi laudă articolul. „Oh, e de bine”, îmi zic. Văd că îi place și faptul că scriu corect. „Și mai bine”, zic. Apoi mă laudă din nou și plasează un link care îmi aprinde beculețul suspiciunii.

Comentariul care tocmai îmi luminase ziua îmi trezește reflexul: după atâtea milioane de clicuri date la jocurile video și mii de clickuri pe linkul de SPAM arunc comentariul într-un loc întunecat de unde nici cu mătănii nu mai iese. Inflația Universului a avut loc într-un timp mult mai lung decât clickul meu! Bang. Spam!

Curios lucru, comentariul care îmi crease bucurie, apoi tristețe, mi-a cret la final o satisfacție titanică: „Am salvat ziua. Am mai câștigat o zi în Univers ucigând un spam ordinar.”

Eliberare și fericire.

spam
Imagine via Spam T-Shirt.