Categorii
Arhiva General

Nimeni nu vrea să meargă în Rusia

Pentru că rușii „e proști” și „e comuniști”. Sincer, dacă ei ar fi fost o democrație în stilul Europei de Vest, te duceai de mult timp pe acolo. De exemplu, mie mi-ar fi plăcut să văd cum arată Tunguska după un secol sau chiar zona Chelyabinsk, unde a explodat meteoritul pe 13 februarie 2015. Este drept, am ruși în familie, dar asta nu mă face să iubesc Rusia.

Tot la SUA îmi stă gândul. De o vreme încoace tot am impresia că voi ajunge la New-York fie să fac vreun documentar, fie în vizită, deși nu am nici cel mai mic argument în favoarea unei asemenea întâmplări.

Nu la fel este vorba despre Rusia. Nope, no way.

Americanii au aplicat două chestii deștepte din punctul meu de vedere:
1. un stat în care îți poti face o firmă puternică, dacă te duce capul
2. filmele de la Hollywood

Câte filme rusești ții minte? Dacă ești mai bătrâior, atunci mai știi ceva filme, dar o bună parte din cei de vârsta mea nu știu să numească nici un film rusesc.

Despre New York, Detroit, Chicago și Los Angeles ai tot auzit. Știi să numești un alt oraș din Rusia în afară de Moscova? Eh?

Faptul că nu cad, încă, bombe pe aici nu trebuie să ne facă să uităm că la granița noastră Rusia își face de cap. Desigur, fiind comuniști până la sânge, ei nu știu să te cucerească cu cele mai noi filme super tari ori cu invenții faine sau cu lucruri extraordinare făcute în lumea științei. Nu, ei te cuceresc cu parul.

Tocmai de aceea lumea a vrut să plece înspre Vest. Vest = civilizație, Est = par în cap.