Categorii
Arhiva Personal

România vs Ucraina: noi avem avantajul că suntem proști grămadă

Să sară naționaliștii și iubitorii de patrie pe mine și apoi să meargă în iad. Dacă eram noi, românii, cu adevărat interesați de situația de la granițele noastre, am fi cerut lui Băse și ăi de acolo să miște naibii un deget. Mobilizare cum face Polonia, nu făcătura de ședință CSAT ce s-a făcut.

În schimb, noi stăm comozi și zicem că este totul ok, că doar suntem în NATO și UE și nimic nu ni se va întâmpla. News flash: nu e mare lucru ca Rusia să vină peste noi. Ce sunt 200 de kilometri?

Ce am face noi dacă armata rusă ar veni aici la o plimbare, tocmai pe cum a făcut-o în Crimeea? Ne-am duce naibii să facem selfies în loc să de dăm cu pietre în cap. Pietre, că altceva nu mai are vajnica Armată Română. Stai că Armata a dat mici semne de dezmorțeală și vrea să cumpere ceva tehnică, dar fără mari promisiuni. Poate o trece pericolul și răul nu ne atinge…

Are cineva o listă cu sunetele alarmelor în caz de război. Ah, scuze, nu ne mai trebuie. La ce ne-ar folosi? Doar noi nu vom avea nevoie de așa ceva.

Vedem ce se întâmplă în Ucraina și zâmbim tâmp, că doar n-o să ajungem noi acolo. Noi nu suntem ei. E bine să fim proști și să îi lăsăm pe mai marii noștrii să ne mintă că totul este ok. Hehe, doar ei știu mai bine: în caz de pericol s-au aruncat în avioane și conduc țara din exil, că doar nu sunt proști ca mine sau ca tine.

Vedem că Ucraina este ca o găină dată la tăiat într-un târg între UE, SUA și Rusia, apoi că grupurile extremiste înfundă țara într-un haos fără rost, moment în care să ne aducem aminte să nu ne aliem vreodată cu asemenea oameni, la un moment dat ni se poate părea suspectă asemănarea manevrelor lui Putin cu manevrele lui Hitler și cu greu pot să admit că Rusia nu vrea război când știu că ei se instalează în alte țări fără ca nimeni să nu le facă nimic.

Așadar, rămâne cum am stabilit: românii rămân vasalii idioți ai americanilor, SUA se face că ceartă Rusia și își vede de treburi, Germania se înclină respectuos în fața Rusului, UE se bucură că nu pierde Rusia ca partener economic și e gata să arunce Ucraina în hazna pentru asta iar UK și Franța se fac în mod suspect că nimic nu se petrece.

Pe scurt, ce trebuie să pun deoparte și cam cum vine treaba cu răzbelul în caz că rușii vor să se instaleze în Brașov?

6 răspunsuri la “România vs Ucraina: noi avem avantajul că suntem proști grămadă”

Nu cred că trebuie să te panichezi atât de mult. În caz de conflict măsurile sunt foarte simple: ia un simplu cearceaf și du-te spre cel mai apropiat cimitir.

Maybe I’ll skip that part 😀 Nu cred ca ar vrea vreun roman sa cedeze chiar asa de usor.

Mobilizare nu are cum să se realizeze cu:
– Băselu care știe destul de bine ce poate camaradul de Putin, cu care-i la cuțite de ceva vreme sau
– dr Ponta care milita la o apropiere de Rusia ?

Oricum, parcă azi te-a auzit dl președinte și a zis că vrea loc la ciolanul negocierilor.

Pune deoparte niște cărti de rusă, că poate o fi de folos în viitor.

Da, am vazut aia. Cutu-cutu vrea si el la masa celor mari. Cutu-cutu trebuia sa muste deja!

Crimea oricum era o regiune semi-autonoma si dominata de rusi. Dar Rusia va avea de suferit, pe termen mediu si lung. Fiindca Ucraina reprezinta un interes major pentru U.E., S.U.A. si China.
Vad in manevra rusilor o incercare disperata de a readuce putin din gloria URSS-ului. Si oricum cum vrei ca Rusia sa atace Romania ori U.E.?

Daca rusia vrea, atunci rusia face. Deocamdata eu vad ca ce fac ei e tatonare cu riscul de a rupe Ucraina in doua.