Categorii
Arhiva Optimism

Time lapse-urile săptămânii: Patagonia, Surreal Journey și Black Hole sun

PATAGONIA – ARGENTINA – TIMELAPSES from Ignacio Leonardi on Vimeo.

Atât de multe filme time lapse de calitate se publică pe Vimeo încât m-am hotărât să public mai multe deodată. În filmul de mai sus vedem Patagonia, regiune din sudul Americii de Sud care cuprinde parți din Argentina și Chile. Creat de către Ignacio Leonardi, fotograf din Cordoba, Argentina. Via [Slowmotion & Timelapse Theater].

Surreal Journey from Ben Chase Photography on Vimeo.

Filmarea a fost făcută prin nordul SUA de către Ben Chase, fotograf și agricultor. Pentru cei ce știu despre ce e vorba în propoziție el a folosit următorul echipament: 5D Mark II, EF 35mm 1.4L, Zeiss 21mm 2.8 ZE. Via [Slowmotion & Timelapse Theater].

Black Hole Sun – Astronomic Landscape and Milky Way TimeLapse from Christoph Malin on Vimeo.

Christoph Malin este fotograf austriac care este împotriva poluării cu lumină. Când ești plecat să fotografiezi cerul lumina de la localitățile din jurul tău îți dă ceva bătăi de cap așa că e de înțeles supărarea lui 😀 Echipament folosit: Nikon D3X, D700, D7000, D300, AFS 14-24/2.8, AF 16/2.8 Fisheye, AF 20/2.8, AF 50/1.8. Astrotac TT320-XAG (astrotrac.com), Dynamic Perception Dolly (dynamicperception.com).

Deși nu știu (încă) ce însemnă tehnica de mai sus, o public aici pentru viitor 😀 În orice caz, time-lapse-urile toate merită văzute în HD. Via [Slowmotion & Timelapse Theater]. O săptămână bună în continuare!