Categorii
Arhiva Infografice

Cercetări online cu Google [infografic]

Deși sună curios să zici că faci cercetări online, totuși este la modă. Google ne poate ajuta mult când facem asemenea cercetări pe internet dacă știm cum să întrebăm.

Infograficul de mai jos este un exemplu foarte bun despre cum putem folosi internetul în scopuri utile. Un lucru de care trebuie să ținem cont este să nu cităm Wikipedia ca sursă în lucrările noastre de la școală. E tentant, dar este o prostie.

Mai bine să ne uităm la sursele citate în Wiki și le verificăm pe acelea. Un exemplu interesant dat mai jos este cel de mai jos:

  • ce cauți: articole scrise de NYTimes care pomenesc de notele luate la teste fără testele SAT (de aptitudini), care au fost scrise între 2008 și 2010.
  • vei scrie în Google-> site:nytimes.com ~facultate „note la teste” -SAT 2008..2010
  • ite:nytimes.com – toate informațiile sunt căutate numai în acel site
  • ~facultate – se caută și termeni asemănători gen master
  • „note la teste” – caută după întregul șir de cuvinte
  • -SAT – minus SAT arată toate rezultatele, mai puțin cele care fac referire la testele SAT
  • 2008..2010 – caută articole din perioada 2008 – 2010

Ți se pare interesant? La fel și mie. Mai multe exemple găsești în imaginea de mai jos. Trebuie să mulțumim Hack College pentru efortul depus în cerarea infograficului.


Created by: HackCollege

6 răspunsuri la “Cercetări online cu Google [infografic]”

Eu nu fac cercetari dar multe batai de cap imi mai da nenea Google cand caut ceva anume si nu generalist. Cred ca-l intreb de 100 de ori…

Caut adesea pe Google si iti dai seama ca ma intereseaza sa am stiri din cele mai deiverse locuri 😀 Cu sfaturile de aici cred ca avem sansa mai mare sa dam de ceea ce ne trebuie!

foarte fain infograficul asta… google „stie” sa-ti arate multe, daca si tu stii cum sa cauti pe el 🙂 asta cu command + shift + f3 merge doar pe mac cred…

Ar fi control in loc de command, dar nu merge. Asadar, Mac Y U no work on Windows :))

Foarte interesante.
Nu fac prea multe studii prin căutări Google simplu în ultima vreme, mai mult prin schollar și patents unde parcă găsești mult mai ușor și bine ceea ce vrei, dar se merită o încercare. 🙂

Si pentru sfarsit de saptamana .. - Diverse - Funny - Stiri - Utils - Week's video - fun - games - prosti - stiri - tocanita - week& - O gramada de idei ...spune:

[…] ochii prin posturile lui. Asa am ajuns la o chestie interesanta, sfaturi despre cum poti face cercetari pe Google .. mici chichite cu care poti profita de puterea motorului de cautare si sa obtii rezultate destul […]