Oricât de bun este proiectul tău, dacă nu strângi bani să îl pui în aplicare, vei fi foarte dezamăgit. Problema este că sunt foarte multe proiecte extraordinare și în România și există și banii pentru ele. Atunci unde este ruptura? De ce acele proiecte nu primesc bani?
Mă gândesc acum la satelitul Elysium! Proiectul aparține câtorva studenți brașoveni care mai au mult de umblat până să dea de cei 100 000 de euro de care au nevoie pentru componente.
În altă parte a lumii există o companie, Kickstarter, specializată în strângerea de fonduri pentru proiecte inovative și creative din 15 domenii de activitate, printtre care și tehnologie, artă sau jocuri. Proiectele interesante primesc sume impresionante de bani și ajung pe primele pagini ale unor bloguri de talie mondială, precum e Mashable.
Infograficul de mai jos, creat de către cei de la Zippycart, ne prezintă cum funcționează sistemul Kickstarter. În 8 pași se pot primi fondurile, dacă sunt respectate anumite reguli.
Se folosește sistemul crowdfunding, prin care se primesc bani de la o mulțime de oameni care vor să susțină proiectele prin Kickstarter. Idee de principiu este următoarea: dacă strângi minimul de bani stabiliți în obiectivul proiectului tău, atunci îi vei primi. Dacă nu reușești să strângi acei bani, atunci nu vei primi nimic. Ca să vezi pas cu pas cum se face urmărește imaginea de mai jos.
Care crezi că este partea mai importantă într-un proiect: ideea sau banii ?