Se întâmpla ca acum ceva ani un podcaster român de prin zona Midlands din UK să invite o persoană care face voluntariat în emisiunea lui. Înainte de a face lungul drum până la studioul podcasterului persoana care făcea voluntariat a ținut să precizeze ceea ce face și cu ce se mănâncă charity work.
După o discuție destul de lungă podcasterul a conchis că persoana care făcea voluntariat nu are suficientă notorietate ca să fie prezentată în podcast.
Podcasterul dorea doar vedete în interviurile pe care le făcea. Dovadă că la ora asta podcastul nu mai există.
Dacă faci un podcast cu interviuri, scopul principal trebuie să fie acela de a promova o idee, un sfat, un gând bun, ceva care să ajute comunitatea. Nu faci podcast cu scopul de a te ridica pe tine in slăvi asociindu-te cu „vedete” ori pentru a promova o persoană anume pentru a-și construi o statuie.
La orice fel de podcast contează scopul principal și acela este de a vorbi pe subiecte de care ești pasionat și să aduci oameni pasionați ca tine cu care să dezbați acele subiecte. Ideea este să faci ceva pozitiv pentru comunitate. Dacă faci ceva cu drag și din pasiune, comunitatea te va răsplăti cu atenție, va trimite feedback și chiar va promova munca ta.
De aceea sfatul meu pentru podcasteri mici și mari este să depună efortul de a descoperi oameni obișnuiți care fac lucruri faine, din pasiune. Apoi să promoveze comportamentele acelea pozitive și să nu creadă că este rușinos să facă interviuri cu oameni normali.
Mai ușor cu vedetismele. Avem nevoie de oameni normali care fac lucruri obișnuite din pasiune. Hai cu normalitatea.