Fie te duci la medicul de familie, numit aici GP (General Practitioner) sau te duci la farmaciile Boots. La farmacia la care am fost eu, Boots în zona centrală, am primit injecția și nici nu am știut că aveam deja vaccinul aplicat. Nu mai au acele alea mari și nici seringile de neam prost pe care le aveau în România în urmă cu mult timp.
Nu ai nici o scuză să nu îți faci vaccinul antigripal, mai ales că Londra este un oraș mare cu 15 milioane de oameni în timpul zilei. Șansele de a face gripă cresc exponențial în Londra.
La Boots au seringi micuțe și un ac pe care abia îl vezi. Tanti de acolo are mână bună și nu simți când îți face injecția.
Anul trecut nu îmi făcusem vaccinul antigripal și am avut o săptămână de iad când m-a prins gripa. Din fericire cei mai mulți oameni scapă de gripă după 1-2 săptămâni, dar sunt și unii pentru care gripă = kaput.
Dat fiind că merg cu metroul destul de des și că la muncă suntem sute de oameni pe etajul respectiv am făcut vaccinul antigripal fără comentarii.
Ca treburile să meargă mai repede faci următorii pași:
– te duci la Boots
– te programezi pentru vaccinare și ceri să faci „flu jab”, cum se numește vaccinarea în UK
– când vii la programare dai 12-13 lire pentru vaccin
– completezi ceva date legate de alergii și apoi faci vaccinul
Simplu și rapid.
Întrebasem doctorul de familie dacă mai am nevoie de ceva extra vaccinuri pe care le mai face omul la maturitate și mi-a zis că sunt ok.
Auzisem, de curând, de niște rude mai îndepărtate care au fost în Africa și nu și-au făcut nici un fel de vaccin contra malariei, difteriei ori a altor boli de prin zonă. I-am zis jumătății că e mai deștept să stăm la distanță de ei. Sunt niște inconștienți de zile mari. Dacă ei nu vor avea bai, atunci inconștienții ăștia pun în pericol oameni cu sistem imunitar la pământ.
Vaccinare = viață.