Un sfat cât se poate de util. În funcție de locul de muncă trebuie să adopți diferite modele de CV-uri. Sunt locuri în care ți se cere un format standard. Acolo nu comentezi, dar unde nu se pun limite, imaginația ta e singura limită.
În infograficul de care a scris Mashable anul trecut sunt trecute câteva sfaturi și trucuri legate de realizarea CV-ului. În zilele acestea sunt mulți oameni în căutarea unui loc de muncă și e mai greu ca în urmă cu doi ani să găsești ceva ce îți place. De aceea contează să fii unic, să prezinți o perspectivă nouă și să îți cucereștii viitorii șefi. Lucru foarte greu, de altfel.
Infograficul a fost realizat de băieții de la Colorado Technical University și se referă cel mai mult la un CV digital, fie online, fie într-un format pdf, care poate fi interactiv.
Un model de CV mai neconvențional îl poți găsi ca background la profilul meu de Twitter. Imaginea, cartea de vizită și codul QR zic destul de multe despre mine. Plus că am și un CV online. Sau poate preferi un CV cu partea mea tehnică? Sau CV-ul de pe Linked in? Ocazii și locuri sunt destule. Trebuie numai să te folosești de ele.
Așa cum vei vedea în imaginea de mai jos iată câteva sfaturi de care trebuie să ții cont :
- folosește fontul Georgia – și eu îl folosesc pentru că este liniștitor
- folosește teme și culori potrivite – ca să îți faci o idee cam ce culori se potrivesc unele cu altele întră pe Color Schemer
- scrie în CV numai studiile și experiența DIRECT legate de jobul vizat (nu tot ce ai făcut în viața asta)
- folosește conținut mai rar utilizat – poze, linkuri, video sau portofolii online care pot fi prezentate
- nu este greșit să apelezi la CV-uri interactive, făcute cu Flash
- dacă ai o prezență în online de care esti mândru, pomenește-o
- nu uita să însoțești CV-ul cu o scrisoare de intenție
- prezintă caracteristice care vor aduce beneficii firmei în jobul pe care îl vizezi
- de la mine: ține minte că oricât de creativ ești, cel mai mult îi interesează pe oameni dacă ești statornic și dacă se pot baza pe tine în situații de criză și pe termen îndelungat. Creativitatea nu te ajută dacă nu poți garanta prezența peste luni de zile la muncă. Stabiliteatea vine înaintea creativității, dar fură-le ochiul cu ceva frumos 😀
Mult mai multe detalii le găsești în infograficul de mai jos. Gata, la gunoi cu CV-urile alea plictisitoare.
8 răspunsuri la “Fă-ți un CV modern [infografic]”
Daca ar fi sa-mi fac acum un cv, as scrie doar Bezea Tudorel – http://www.staupenet-ro 🙂
Clar ca si eu folosesc asta, dar mai pun un Facebook, Twitter, ceva acolo, de sortiment 😀
Pentru mine retelele de socializare sunt pe locul secund. Le gaseste adresele pe blog. Ce-ar fi ssa-mi scrie pe twitter ca m-au acceptat si eu sa citesc mesajul peste 2 luni?
Tocmai asta e si rostul lor. Daca le trec in CV este clar ca sunt acolo in fiecare zi. Bineinteles ca tine foarte mutl de lcoul de munca pe care il cauti. La noul loc de munca am trecut si astea pentru ca e un job exclusiv prin internet si am vrut sa le arat pe fata cine sunt eu in online. Oricum, pe retelele sociale pun numai clucruri care ma pun intr-o luminca mavar neutra, daca nu chiar pozitiva.
Folositor, o sa ma apuc si eu usor usor sa le pun cap la cap.
Dupa cum vezi eu am folosit mai multe cai. Nu se stie de unde sare iepurele 😀
Georgia? But why??? I like sans-serif fonts better… 😥
Nu ma pricep la culori. De obicei las totul in grayscale. Dar CV-ul meu e aproape tot numai in nuante de albastru, cu exceptia cutiutelor cu skills pe care le-am facut portocalii… tocmai ca sa iasa in evidenta.
Bine, nu e lege sa iti faci cu fontul Georgia 😛 Va sa zica skills l-ai construit ca un fekl de call to action. Nice !