Este o diferență între cele două: anonimul preferă să fie ascuns, fără să știe publicul datele lui personale, iar adeptul tranparenței nu se ferește să împartă anumite date pe internet.
Până să intru în detaliile infograficului de mai jos eu cred că ambele situații sunt bune. Iată și de ce:
- dacă nu ai tangențe cu internetul și nu vrei să fii contactat, atunci mergi pe varianta anonim peste tot
- dacă vrei să îți deschizi orizonturile și să te folosești de internet ca de o punte către oameni și locuri noi de muncă, sunt de acord să fii parțial transparent (să nu dai totul din casă)
Dat fiind că sunt blogger și vreau să îmi transmit ideile și eventual să prind un post sau un contract țin să am numele meu și adresa de contact cât mai la îndemână. Plus că am conturi în multe locuri unde m-am semnat cu numele complet. Tot din dorința de promovare. Bineînțeles nu zic peste tot orice fac și nici nu dau detalii care nu trebuie cunoscute de alții.
Cei de la Mashable au postat infograficul de mai jos în care poți vedea diferențele dintre anonimi și transparenți. Infograficul a fost creat de către Namesake și pot spune că au făcut o treabă chiar faină.
Liderul transparenței pe internet este, desigur, Mark Zuckerberg care vrea să ne publicăm în profil cât mai multe date. Chiar dacă aceste date le putem ascunde de ochii publicului interesul Facebook este ca tu să publici cât mai multe informații despre tine. De ce? Pentru a-ți trimite reclame targetate. Facebook are sistem prin care poți cere afișarea unei reclame numai pentru bărbați între 18 -25 de ani, din zona Brașovului și cu anumite preferințe.
La polul opus este liderul 4chan Christopher „Moot” Pool care crede că anonimii sunt de preferat pentru că: permite libera exprimare fără a suferi repercursiuni, ajută la creativitate și încurajează răspândirea autentică de conținut.
Eu zic că avem nevoie de ambii pentru că îi văd ca un instrument de corecție. Unul pentru celălalt. Adică, dacă Facebook îți cere să scrii date prea confidențiale, anonimii vor atrage atenția că Facebook NU este tot Universul nostru și că, de fapt, suntem ființe care ne plimbăm pe internet, dar trăim în lumea reală.
17 răspunsuri la “Anonim sau transparent pe internet – infografic”
Si eu SPUN ca mediul online nu se reduce la Facebook si semnez cu numele meu, cu adresa blogului meu. Anonimatul favorizeaza lipsa de responsabilitate pentru cele afirmate.
Pe de alta parte anonimatul te poate proteja in caz ca stii lucruri care pun in dificulotate persoane influente 😀
de ce sa ma complic ? cand se poate simplu, nu ma cunosti nu poti sa ma ataci… ca am vazut eu cate rautati sunt in mediul online, nu ca in offline n-ar fi la fel dar prefer sa ma protejez. Din online nu prea poti sa stii cine te-a lovit!
Am iesit de mult din anonimat
sunt vedeta locala, asta-i adevaru` :))
Da, bloggerii ajung sa fie foarte cunoscuti. E careva care nu te stie?! Sa ii fie rusine 😛
Eu prefer transparenta. > unul din motivele pentru care blogul imi poarta numele.
Ai deja brand construit in jurul numelui tau. La un moment dat vei putea plati numai cu numele 😀
eu sunt pro anonimat! ce e prea mult strica…
@Pato: va veni si ziua in care vei scoate capul din carapace 🙂
n-am zis ca nu, dar momentan mie bine la adapost:)), bine fata de cei care am vazut ca merita nu mai am retineri sunt dispus oricand sa ne intalnim si offline doar ca nu vreau ca toata lumea sa adica si raii, parazitii internetului sa aiba treaba cu mine!
E un risc ep care, daca vrei sa fii popular, ti-l asumi. Nu toti cei care zic ca vor sa te bata se or urni din fata calcualtorului. O buna parte din hateri sunt niste lameri fenomenai, cand se uita in oglinda :))
Cum am spus si in twitt, sunt de parere ca pana la urma pe forumuri merge asta cu identitate ascunsa dar cand iti faci un blog deje e irelevant. Poate intri intr-o campanie, tot cunosti lume, semnezi un contract…. Bine, ca doar nu o sa dau adresa de acasa, dar cel putin numele si orasul eu zic ca sunt cam musai 🙂
Prefer anonim. E mult mai misto si mai practic.
Practic din ce punct de vedere? Daca vrei sa te angajezi undeva este probabil ca nu te va ajuta 😀
Eu prefer sa fiu semi-anonim, adica nu folosesc numele real si sa nu impartasesc informatii intime. Trebuie sa tii cont ca aceste informatii nu vor fi folosite doar de cei care iti sunt prieteni, ci si diversi infractori care pot sa faca mult rau bazbandu-se pe aceste informatii, si nu sunt putine cazurile in care sau intamplat diverse nenorociri
Mark Zuckerberg care vrea să ne publicăm în profil cât mai multe date pentru ca pe asta se bazeaza afacerea lui, e absolut normla, nu conteaza ce este bun ci cum scoate el bani din asta
Tocmai pe baza datelor ne trimite reclame in profil. Eu zic ca este echitabil. El ne da un serviciu iar noi dam datele noastre ca mai apoi sa vedem reclamele lui 😀