Sunt câteva lucruri pe care oamenii nu le-ar împărți iar unul dintre ele este automobilul propriu.
Pentru cei mai mulți este al doilea spațiu personal, pe lângă casa proprie, și își dezvoltă un atașament aparte față de mașina lor, tocmai de aceea cumpărarea unui automobil merge pe principiul: mașina îl alege pe șofer, și nu invers.
Dat fiind că Toyota este un formator de opinie și un lider în domeniul autoturismelor viitorului șoferii care dețin automobile din această marcă se diferențiază față de ceilalți prin caracteristicile psiho-sociale pe care le voi enumera mai jos.
Profilul psihologic
Șoferul unui autoturism Toyota:
- este orientat către inovație;
- preferă modele eco-friendly, cu motor hibrid;
- simț estetic dezvoltat, pretențios cu detaliile;
- atent la sigurață;
- spirit liber, întreprinzător;
- fire calmă, nu este agresiv în trafic;
- este responsabil;
- orientat către productivitate și eficiență;
- preferă calitatea, și nu cantitatea;
- persoană calculată;
- performanța în viața personală o vede ca fiind cuantificabilă prin bunăstarea creată.
Profilul social
În ceea ce privește statutul social:
- face parte, cel puțin, din clasa medie;
- cel puțin studii liceale, mai probabil studii superioare ;;
- manager, funcție cu responsabilitate sau funcție publică, bine remunerată;
- vârsta medie peste 20 de ani;
- face des călătorii în interes de serviciu;
- face ieșiri săptămânale.
Pot spune și că șoferul unei Toyota este o fire deschisă, comunicativă și care manifestă grijă față de cei din jur. După cum se știe, Toyota a adus un suflu nou în domeniul automobilistic prin introducerea sistemului Hybrid Synergy Drive, prin care se reduce consumul la 3,8 L/ 100 km. Folosirea de motoare hibride reprezintă o atracție tot mai mare datorită faptului că se micșoreză emisiile de gaze nocive.
La capitolul siguranță automobilul Toyota Auris a primit 5 stele la testele Euro NCAP, maximul posibil. În cadrul studiului CSI (2008) făcut în Germania de către J.D. Power și Asociatii modelul Toyota Prius (imaginea de mai jos) a primit poziția supremă în ceea ce privește satisfacția clienților.
Iată am terminat de făcut și asta. Pentru proba aceasta am făcut o animație cu Gimp 2.6. După mai bine de 10 ore petrecute creând cadrele principale mi-a ieșit până la urmă. Dat fiind că WordPress nu mă lasă să încarc filme și nici nu am cont de Youtube (încă) am făcut o animație GIF. Ca să o vezi de la început apasă F5, pentru un refresh al paginii și animația va porni. Simply enjoy.
Acest articol participă la concursul Superblog 2010, etapa 38.
9 răspunsuri la “Oamenii și pasiunea lor”
[…] Oamenii și pasiunea lor Tue Nov 23, 2010 23:53 pm Sunt câteva lucruri pe care oamenii nu le-ar împărți iar unul dintre ele este automobilul propriu. Pentru cei mai mulți este al doilea spațiu personal, pe lângă casa proprie, și își dezvoltă un atașament aparte față de mașina lor, tocmai de aceea cumpărarea unui automobil merge pe principiul: mașina îl alege pe șofer, și nu […] […]
Super tare animatia.
Bravo.
Multumesc. O sa trebuiasca sa fac cu altceva animatii, daca mai vreau sa fac ceva frumos. Oricum, si asta a iesit cat de cat. 😀
Nu inteleg de ce te-ai chinuit 10 ore sa faci animatia respectiva. Partea mai nasoala e ca mesajul de la final, „Toyota eco friendly si are grija de oameni” , nu are nicio legatura cu ce s-a intamplat in „filmulet”.
am conceput animatia ca reclama pentru Toyota. Era clar ca aveam sa scriu ceva pro-Toyota. Are legatura cu filmuletul pentru ca zice ca are grija de oameni, adica nu ii alunga. Sa detaliez, Toyota are tehnologie hibrida si pentru aceasta este atractiva. Avand grija de mediu si avand si accentul pus pe estetica poti fi sigur ca are grija de oameni. 😀
Da di unde. „Toyota nu alunga oamenii” cum fac celelalte masini din filmulet? Di unde sa isi dea seama cineva de asta cata vreme nu stim ce marci erau masinile ce au alungat si cata vreme nu ai pus si o Toyota in filmulet care sa nu alunge clientul?
Nu conteaza ce e scris in articol si nici explicatiile date dupa, conteaza doar ce e in filmulet. Din filmulet nu reiese nici ca e aproape de oameni, nici ca nu ii alunga si nici ca ii eco-friendly. Si de fapt nici ca celelalte masini nu ar fi eco-friendly.
Nu am mai avut cand sa stau sa mai fac un episod. Asa ca am scris la varianta de final.
foarte tare! felicitări și la cât mai multe alte animații că văd că te pricepi 🙂
Mersi. sper sa o scot la capat cu alta animatie. Ceva mai… fluida, zic eu. 😀