Rechinii. Ultima frontieră a oceanelor. Ba nu. Dacă vrei să știi câte ceva despre oceane și lucruri importante legate de rechini citește mai jos și ai să te lămurești. Rechinii nu sunt cele mai periculoase animale acvatice și fac chiar mai puține victime decât nucile de cocos în cădere.
Toți rechinii sunt la fel
Există peste 400 de specii de rechini, fiecare specie cu tabieturile ei. Cei mai mulți au dimensiuni de 1-2 metri și doar 3 specii din câte sunt au fost implicate în atacuri fatale asupra oamenilor. Off-topic: Unii delfini sunt agresivi și pot ucide, așa că grijă mare la specia din care face parte.
Ei mănâncă orice
Greșit, ei au anumite tipuri de preferințe. Foarte puțini sunt generaliști. De exemplu, Marele Rechin Alb se hrănește cu foci pe vremea iernii și cu pești sau alți rechini în timpul verii. Din care categorie faci parte?
Rechinii nu văd bine
Ei văd la fel de bine ca noi, atunci când suntem la suprafață. Marele Rechin Alb vede și în culori (se pare că a ieșit și el din perioada comunistă). Acest rechin nu atacă decât dacă constată că reprezinți o pradă astfel că mai întâi se apropie, te mușcă pentru a vedea dacă ești comestibil și apoi… asta e.
Atacurile sunt dese
Din statisticile incidentelor de pe întreg mapamondul s-a constatat că ai șanse de 250 de ori mai mari să fii lovit de trăznet decât să fii victima unui rechin infometat. Se ia în calcul că rechinii nu merg pe pământ? Victimele rechinilor se ridică la 10 în fiecare an, în timp ce accidente mortale datorate căderilor de nuci de cocos ajung la 150 pe an.
Rechinii sunt cei mari mari prădători ai oceanelor
Între 2005 și 2008 13 oameni și-au găsit sfărșitul în colții rechinilor. În schimb oamenii prind aproximativ 73 de milioane de rechini pe an (cam mult) prin pescuit. Cine-i cel mai mare prădător al oceanelor acum?
Mai multe detalii găsești în infograficul de mai jos. Via [worldsbiggests.no-link-com]. Ți-ai mai schimbat părerea despre rechini?