Categorii
Arhiva General

Chiar este imposibil să faci treceri de pietoni suspendate în Brașov?

trecere-ilegala-livada-postei-muresenilor-04-mai-2015-brasov (Large)

Cel care trecea ilegal strada Mureșenilor era omul numărul #37 sau #40, nu mai tin minte, dar în decurs de o oră, între 16:00 și 17:00, cât am fost la intersecția Mureșenilor cu Livada Poștei din Brașov, am văzut cum au trecut strada ilegal nu mai putin de 50 de oameni. Cincizeci de oameni. 50. Și sute de mașini. Și un câine vagadond.

Acum, dat fiind că zilnic trec sute de oameni în mod ilegal pe acolo și dat fiind că mii de mașini trec prin exact aceeași zonă, care ar fi probabilitatea ca să moară cineva? La un moment dat se va întâmpla. Un pieton se va împiedica, un șofer nu va mai opri și va călca, în schimb, pedala până la fund.

Cineva, cândva va muri. Nu se pune problema „dacă”, ci „când”.

Date fiind cele zise, chiar este imposibil ca cei de la Poliție și de la Primărie să se întâlnească și să facă un proiect prin care pot pune o trecere de pietoni suspendată acolo? Chiar așa de calici suntem? Normal, pietonul este de vină pentru că trece pe acolo, dar asta este totul? Contextul nu este necesar? Mortul este mereu de vină?

Noi, românii, avem obiceiul de a da vina pe victimă și nu gândim la situație pe de-a-ntregul, nu facem o analiză, nu ne batem capul cu ceva optimizare. Nicidecum nu vorbim aici să ne pese de „clienții” noștri fie că ei cumpără de la noi, fie că sunt cetățeni care plătesc dările.

Brașovul ar avea nevoie de câteva treceri de pietoni suspendate prin anumite locuri. Se sesizează cineva până să ne trezim cu morți?

10 răspunsuri la “Chiar este imposibil să faci treceri de pietoni suspendate în Brașov?”

Nu moare nimeni acolo, ca nu se circula cu viteza 🙂 Maxim 30 ai, vizibilitate mare.
Legat de trecerile suspendate, crezi ca ar urca cineva 30 de scari apoi sa coboare alte 30, daca oricum le e lene sa mearga 10 metri mai sus, unde este o trecere semaforizata? Eu cred ca nu.

Da, ar fi mai usor pentru oameni sa urce niste scari, decat se mearga la 20 de metri mai incolo.

Fiind în Centrul Vechi, nu se pot face improvizații arhitectonice dubioase sau reprobabile. Plus că dacă se face o pasarelă acolo, nu mai ies pozele de pe Dealul Cetății cu strada Mureșenilor așa cum își doresc turiștii. 😉

Sau poti face o pasarela in stilul sas 😀

Sa urci și sa cobori trepte ca sa treci o amărâtă de strada?!?!?
Tot pe lângă vor fugi, printre mașini…

Da, dar nu vor mai fi atat de multi. Ideea este ca oamenii tot pe acolo vor sa treaca si vor trece: ori pui politist acolo permanent care da amenzi pana se satura, ori pui o trecere supraterana. Cu cat trec mai putini oameni, cu atat mai bine.

Dar știți ce este amuzant? Acolo chiar a fost trecerea de pietoni, de ce au mutat-o? Este logic că nu te mai deplasezi încă circa 100 m mai sus casă traversezi, dacă tu ai treabă în Livadă.
Nu s-ar putea să fie mutată înapoi? Cred că nu are vreo importanță distanța față de sensul giratoriu

A fost mutata pe drept pentru ca se bloca sensul giratoriu din cauza masinilor ce asteptau pietonii. Nici eu nu cred ca e o idee buna sa ai trecerea aproape de sensul giratoriu. Daca e aproape, atunci una suspendata ar fi chiar ok.

[…] ce am întrebat de ce este imposibil să se facă un pasaj suprateran pentru pietoni în zona Livada Poștei am aflat de la Christian Macedonschi pe Facebook despre faptul că are loc […]