Categorii
Arhiva Tehnologie

La tăvăleală cu Allview AX1 Shine: prime impresii

Brașovenii de la Allview mi-au trimis o jucărie cu care să îmi fac de cap o săptămână: tableta AX1 Shine. Deși nu am timp destul în 7 zile să chinui tableta pe toate părțile, o voi stoarce nițel de energie și am să îmi fac de cap cu toate aplicațiile care îmi vor conveni.
allview-ax1-shine-pc-tablet

Mai întâi să vedem filmul de prezentare:

AX1 are un procesor ARM Cortex-9 la 1GHz Dual core, 1 GB RAM și redă filme HD la 720p. Știind că tabletele sunt în genere mai lente decât telefoanele Allview, mă așteptam la un lag când făceam un swipe sau la un touch. Am văzut că se mișcă repede, însă nu așa rapid și fluid ca un iPAD, de exemplu.

La o diagonală de 7 inch pot ține tableta liniștit cu o mână (să nu uităm ca am 2 metri întălțime și o palmă pe măsură) și la 340 de grame nu îi simți greutatea. Am făcut ceva poze la lumina din cameră, seara și nu am fost tocmai impresionat. Am făcut și un film cu camera front de 3MP tot în același timp și nu este tocmai extraordinar.
allview-ax1-shine-marime-tablet-pc
În schimb, m-am uitat la un film de o oră și jumătate la o baterie de sub 30% și cu sunetul dat la maxim. Pe la 15% a plâns că i se duce energia, dar m-am uitat la film până la capăt și nu s-a stins. De curiozitate m-am aruncat pe câteva filme HD pe YouTube și nu a avut probleme deloc în redarea filmelor.

Unul dintre primele locuri unde am sărit a fost Google Play de unde am instalat două jocuri: Dead Shoot Zombies- FPS în 3D și altul cu mașini, tot 3D. Se mișcă frumușel, dar îți trebuie puțin antrenament ca să te înveți cu mișcările. A, și grijă dacă ai cumva cont e Google Wallet: aproape am cumpărat bani virtuali cu dolari din contul de bancă. Grijă unde dai clic 😀

Interfața este intuitivă și trebuie să ții minte doar colțurile stânga-jos și dreapta-sus pentru butoane adiționale. Sunt lucruri care îmi plac și altele care nu, dar voi scrie mai pe îndelete după ce mă joc un timp cu ea. Deocamdată mi-a lăsat o impresie generală bună, mai ales că are 3G iar tablete care să aibă 3G sunt la prețuri ceva mai mari de 879 de lei, cât costă Allview AX1 Shine.

Tableta are un design frumușel, fără exagerări cu rotunnjirea colțurilor și are grosimea suficient de mică încât nu e o povară să o ții în mână. Mai multe detalii peste o săptămână.

Nu vreau să las termin articolul fără a prezenta câteva specificații tehnice:
SO: Android 4.0.4 Ice Cream Sandwich
CPU: Cortex A9, 1GHz, Dual Core
GPU: PowerVR SGX 531/OpenGL ES 2.0
Display: 7″, IPS-LCD, Capacitiv, multitouch
3G integrat; functie apelare voce si video; GPS
Difuzor: doua difuzoare stereo
Memorie RAM: 1GB
Wi-fi: 802.11b/g/n
2 camere foto/video, Foto 3D, Video „feţe haioase”
Greutate: 347 g
Dimensiuni: 193.7*122.6*10.2mm
Tip display: IPS-LCD, 7″, Capacitiv, multitouch, 16:9, 16 milioane de culori, 1024*600px,
Senzori: G sensor
Camera: front 3,2 MP; back 0,3 MP
Conectivitate: GPRS, EDGE, Bluetooth, WLAN, micro USB, Wifi 802.11 b/g/n, Wi-fi direct
Iesire video: mini Hdmi
Redare video HD cu rezolutia 1280X720p
Baterie Li-Polimer 4500 mAh / 3,7v, incarcator DC 5V, 2000mA, standby 450 h, funcționare 5h

Mai auzim de Allview AX1 Shine după ce petrec săptămâna cu tableta.

26 de răspunsuri la “La tăvăleală cu Allview AX1 Shine: prime impresii”

iti faci treaba cu el, dar vei fi dezamagit mai devreme sau mai tarziu.
la asa pret, n-ai ce sa-i ceri…

Vezi ca alte tablete cu 3G costa putin mai mult. Cel putin la baterie imi place ca tine asa cum zice in specificatii.

am luat una tot de „productie” autohtona, era mai scumpa si cu o configuratie mult inferioara acesteia.
dupa cateva saptamani, i-a cazut o litera din numele modelului de pe carcasa, android-ul crapa in fericire, update-uri ioc, suportul la mail-uri sau la telefon nu raspunde., bateria moare destul de repede, nu retine data si ora sistem, wifi-ul pica din senin si trebuie sa-l il opresti/pornesti manual s.a.m.d.
chinezarii brad-uite, atat tot.
dar raman la parerea mea: ca de cat iti faci ceva treaba cu ele in lipsa unui calculator, un email, putina navigare… dar sa nu le ceri mai mult de atat.

Nu iti trimit si tie tableta. E numai pentru mine 🙂

Teoretic poti seta procentul minim de „curent in baterie” la care sa inceapa sa planga dupa cablul incarcatorului.

Niet. Sa mearga pana aproape de zero. Nu de alta, dar vreau sa ii vad limitele. Treaba e asa: nu trebuie sa o las neaparat sa ajunga la zero si nici sa nu alimentez bateria pana la 100%. Mofturi de baterie li-ion.

Nu bre, nu pana cand sa o lasi sa se descarce iti spuneam eu, ci la ce procent sa te avertzeze. Se poate seta si te va avertiza la 50% sau la 5% daca vrea muschiu’ tau.

Saptamana asta vreau sa imi iau de la ei p5, urmand in cateva luni sa imi iau si o tableta. Dupa parerea mea preturile sunt bune, atata tot firma nu este asa cunoscuta, fiind la inceput.

Mihai, firma exista inca din 202 si din 2004 a avut numele de AllView. Abia din 2008 a intrat pe piata mobilelor: http://www.allview.ro/despre-allview/despre-companie/

Nu sunt tocmai noi, dar e drept ca nu stiu foarte multi de ei. Plus ca sunt brasoveni si asta face ca orasul sa aiba un plus 😀

asta vrea sa fie un articol comandat de allview?un brand penibil, produse de tot rahatul.oare chiar credeti ca cineva va lua in seama acest mirific articol ?

Nu. Mirific este comentariul tau. Daca zici ca ceva nu merge cum trebuie, zi-mi si de ce.

Pentru ca, altfel, comentariul tau este lipsit de substanta si vad ca nu iti dai seama macar ca asta e un articol pre-review. E grele cu logica, eh?

Cand au aparut pe piata noastra HTC-urile, asa am spus si eu. Cine puii mei mai sunt si astia oare? Sigur au produse facute pe vapor daca n-am auzit eu de ei. S-a dovedit in timp ca habar n-aveam despre ce vorbesc…

nu e mirific,e fondat.am prea multi prieteni care si-au aruncat tabletele si telefoanele pentru ca au avut probleme de service care nu au fost rezolvate.
destul de mirific pentru tine ?

Ai luat legatura cu cei de la service? Putei zice asta din prima. Sper ca vor citi comentariul acesta si vor face niste verificari. Pana la partea de service, cum ti s-a parut tableta ca obiect?

Iti dai seama ca aici voi face un full review tabletei la finele saptamanii, nu serviciului tehnic de la Allview ( asupra caruia eu nu ma pot pronunta).

vorbesc de N produse, telefoane si tablete.Pana acum, in afara de Samsung , Apple si Asus, nu m-a impresionat nici o tableta low budget.Cat despre service, ai putea sa le spui sa raspunda si la telefon, nu ca ar conta acest lucru pentru ei foarte mult.O zi cat mai placuta !

Daca s-ar ridica si service-ul macar la aceelasi nivel cu tabletele si telefoanele traba ar merge mult mai bine.
Din pacate la Allview oamenii si atitudinea sunt problema…

Sper ca si ei citesc comentariul tau. Daca ai avut un caz in care nu au fost la inaltime, cred ca ar trebui raportat acest fapt.

Voi face comparatie cu o alta tableta, cel putin. Inca sunt in teste 😀

Tabletele Allview se adreseaza celor care nu vor sa dea cateva mii de lei pe un device, asa ca minusurile sunt justificate.

Eu mi-am cumparat o tableta AllView si intr-o saptamana am schimbat-o cu un Asus Transformers … nu se compara . Sunt aplicati care nu sunt optimizate pentru AllView … se misca putin mai incet decat Asus-ul … dar nu pot spune ca e o tableta rea.

Am cumparat la inceputul luni februarie un AX1 de la Allview si de atunci o folosesc ca si GPS si telefon pe fiecare zi cel putin 10 ore plus seara ceva jocuri si nu are nici o problema,nu se blocheaza si bateria ma tine cel putin 5-6 ore cu GPS-ul pornit.Din punctul meu de vedere este foarte ok raportat la pretul ei

Review Allview AX1 Shine: soluție de compromis și când merită să o cumperi | Manuel Chețaspune:

[…] am zis și în articolul de prime impresii, la capitolul design stă bine, mai ales că are colțuri rotunjite frumos, plasarea butoanelor și […]