Categorii
Arhiva Locuri pe net

Animale care nu pot muri

rocketboom animale care nu pot muri viata lungaRocketboom este un site de unde poți primi o mulțime de informații foarte bine documentate sub formă de clipuri video. Molly este prezentatoarea care pune cuvântul prezență în prezentatoare (sunt fan :D).

De data aceasta ei au realizat un film despre un subiect ciudat: animale care nu pot muri, care trăiesc foarte mult sau care nu pot fi ucise. Curios lucru, nu? Și există ceva in genul. Un anumit tip de meduză, Turritopsis Nutricula, nu moare niciodată pentru că, după ce are loc împerecherea, redevine polip (întinerește până în stadiul de pui/copil). Se pare că sunt tot mai multe asmenea meduze pentru că ele nu mor. Wow!

Un alt animal care știe ce este aceea istoria este borasca țestoasă, care trăiește sute de ani. Unul dintre cele mai interesante animale de pe Glob este cu siguranță micul Tardigrade(urs de apă), care are o lungime de doar 1,5 mm și trăiește în zone mlăștinoase sau pe licheni. Poate supraviețui temperaturilor apropiate de zero absolut (-273, 15 grade celsius – WTF?!) sau căldurilor de aproape 130 grade Celsius și poate trăi fără apă aproape 10 ani.

Se pare că animăluțele astea mici pot supraviețui și spațiului cosmic. În 2007 s-a făcut un experiment: au fost lăsate 10 zile în vid și, nu numai că au supraviețuit, dar au făcut și pui. Cred că nu ne mai credem cei mai tari, nu? Urmărește un foarte scurt documentar care îți va arăta o altă lume. Nemurirea se pare că e mai aproape de noi decât am crezut. Incă nu îmi vine să cred că există așa animale.