Categorii
Arhiva Blogging General

Blogul, hobby scump, aducător de bucurii

Vali zice bine în articolul Blogul ca hobby că oamenii nu sunt tocmai sinceri când zic că scriu rar pe blog pentru că acel blog este un hobby. Ei bine, în atare situații blogul nu este un hobby, ci doar un coș de gunoi în care mai arunci ceva o dată la ceva luni sau săptămâni.

Este important să scrii des și singura „scuză” pe care o am când nu scriu zilnic este aceea că mi-e lene, că vreau să mă uit la un film sau să mă joc un joc și sa nu fac nimic altceva. Nu faptul că blogul este un hobby. Cei care au hobby investesc in pasiunea lor timp, bani, resurse.

Blogul, la fel ca orice alt hobby sau pasiune, este un lucru scump, deși oricine îsi poate face blog. Este ca la facultatea de Inginerie Tehnologică, la specializarea Construcții Aerospațiale de la Universitatea „Transilvania” din Brașov: mulți intră ușor cu dosar, dar puțini ajung să ia licența. Dap, în acte sunt inginer în aerospațiale.

Revenind la blogul ca hobby: cele mai mari cheltuieli nu sunt domeniul, tema, hostingul, ci timpul petrecut sa înveti cum să scrii mai bine, orele pierdute să treci prin sutele de știri, timpul pierdut să scrii articole dintre care unele îți pot aduce necazuri când superi pe cine nu trebuie. Blogul este o pasiune scumpă atunci când este folosit pe post de hobby și nu pe post de coș de gunoi.

Poți face mult bine cu blogul, mai ales dacă interesul tău este să găsești informații care îi ajută pe cei din jur, cum fac aici sau pe Tehnocultura.ro, sau când retransmiți știri de la TV și prezinți punctul tău de vedere.

De exemplu, prin intermediul blogului poți transmite oamenilor ce ar trebui să fie ATOP, dar ce mizerie este de fapt sau poți transmite dragul tău de un actor sau de un film anume. De exemplu, urmăresc de ceva timp serialul Luther, făcut de cei de la BBC One, în care Idris Elba este un fel de Sherlock Holmes, dar ceva mai aproape de omul de rând. Idris Elba, actorul care îl joacă pe Luther, poate fi văzut într-un film nou numit Bastille Day pe care trebuie să îl vezi:

A, și să nu uit că prin intermediul blogului meu poți afla și că există un nou episod al ICR Podcast pe care trebuie să îl urmărești. Vezi? Poți face mult bine cu blogul ca pasiune:

5 răspunsuri la “Blogul, hobby scump, aducător de bucurii”

ori poți să faci literatură, să aduci povești (uitate) din orașul în care locuiești, să vorbești despre omenie și fapte bune, despre parfumuri, cărți sau… asigurări.

îmi place că, deși departe, ți-ai păstrat linia, invitând oamenii să scrie, să scrie, să scrie… și să dea valoare și utilitate muncii lor.

Nu te vindeci de blogging așa, cu una, cu două 😀

Hobyy lung de mulți ani de zile 😀