Categorii
Arhiva Blogging

De ce este bine să fii blogger

Vali spune că un blogger care se ține de treabă trebuie să acapareze anual cu 10% mai mulți cititori decât în anul precedent. Mi se pare fair să se întâmple așa pentru cineva care scrie, o face des și o face cu drag.

Faptul că Vali face liniștit ceva mii de euro pe lună nu înseamnă că trebuie să îți faci blog pentru a câștiga bani. Nici nu trebuie să fii ca el. Trebuie să fii ca tine. Da, e mai bine să te dai pe net când ai ceva bani în buzunar, dar nu ăsta este scopul. Scopul este ca tu să te faci auzit, să ajuți comunitatea, să faci ceva relevant pentru viața celui de lângă tine.

Dacă ai un blog, nu pune pe primul loc vizitatorii sau banii, ci pune pe primul loc utilitatea TA ca o piesă din angrenajul numit comunitate. Dacă scrii și te ții bine pe poziție, atunci vei strânge un grup de oameni în jurul tău, oameni care te vor aprecia și te vor susține.

Dacă ai un blog, găsește-ți bine nișa, scrie despre ce îți place sau nu, scrie cum îți este ție mai ușor, scrie cu gândul că ceea ce zici va schimba vieți.

Cum zice Vali: „If you build it, they will come.”

Cum zic eu: Ce scrii azi poate salva o viață în viitor.

4 răspunsuri la “De ce este bine să fii blogger”

Manuel, daca fiecare dintre noi ar avea un blog pe care sa posteze ceva macar o data pe luna iti garantez ca offline-ul ar fi mult mai frumos.

Dar, dar nu este asa. Este de asteptat ca online-ul sa reflecte offline-ul. Uscaturi acolo, uscaturi si aici. Nu-mi fac iluzii 😀

Se vede de la distanţă un blog scris din plăcerea de a scrie şi de a aduce informţia sub nasul cititorului şi un blog făcut pentru a produce.
Desigur, sunt şi excepţii de la cele relatate mai sus. (puţine excepţii dar sunt)

Intr-un blog scris cu drag vezi ceva viata si nu ma refer la comentarii. Am vazut destule bloguri ca vai de ele, dar fiecare trebuie lasat in apa lui.