Categorii
Arhiva Locuri pe net Online

Cum arată o non-știre de la Yahoo News România

Întrebarea este aceasta: ce treabă are Yahoo, furnizor de servicii de email, să intre în content business? Știrile de la Yahoo News lasă mult de dorit și este clar că Yahoo, la fel ca și AOL, au cam ratat trenul. Sunt dinozaurii unor vremuri în care, pare-se, era ok să deții controlul total pe verticală: de la oferirea accesului la internet, la infrastructura internetului la conținutul pe care îl consumai. De mult timp nu mai este așa iar Yahoo ar trebui să aleagă o parte și să rămână acolo.

Faptul că Yahoo nu se descurcă în partea de conținut o poți vedea și în articolul de acesta: Studiu: Zahărul este mai periculos decât sarea pentru inimă. În știrea respectivă, Cristina Botezatu (?) pomenește de un studiu al cărui nume nu îl dă, pomenește de niște cercetători pe care nu îi numește și nu prezintă nici o sursă a știrii. Link către pagina parincipală mediafax nu înseamnă nimic.

Cei de la Daily Mail au făcut o treabă mai bună, dând mai multe detalii, dar nici ei nu au dat numele studiului sau linkul către el.

Se știa, oricum, că Daily Mail nu este news site tocmai „top-notch”, dar totuși…

Un lucru ce l-am învățat de la Eftimie în urmă cu ceva timp zice că dacă există cineva care vrea să facă o știre, atunci el trebuie să fie în stare să răspundă la șase întrebări: cine, ce, unde, când, cum, de ce. Logic, nu? Nu și pentru amicii de la Yahoo News.

Știrea de mai jos mai avea nevoide de:
– numele cercetătorilor:
James J. DiNicolantonio, PharmD, James H. O’Keefe, MD
Kansas City, Missouri
Sean C. Lucan, MD, MPH, MS
Bronx, New York
– numele studiului:
An Unsavory Truth: Sugar, More than Salt, Predisposes to Hypertension and Chronic Disease
– link catre studiu:
DOI: http://dx.doi.org/10.1016/j.amjcard.2014.07.002
– data publicării studiului:
Received: July 4, 2014; Published Online: July 14, 2014

stire-inutila-yahoo-news

Dar, tocmai pentru că Yahoo insistă să devină un AOL care deținea controlul celor trei mari puncte ale interacțiunii client-website-uri, adică acces, infrastructură și conținut, avem parte de lucruri de proastă calitate. Marrisa, ce faci?

De altfel, dă click pe linkul afiliat de unde poți cumpăra cartea The Master Switch, de Tim Wu, carte de unde înveți semnificația neutralității internetului și de ce Yahoo greșește când vrea să dețină tot controlul pe verticală. Bine, nu e specificat Yahoo, ci se vorbește despre ciclurile de existență a imperiilor informaționale. Neapărat să citești cartea.

Un răspuns la “Cum arată o non-știre de la Yahoo News România”

Presa noastră grabnic strângătoare de clickuri și ridicol | Obisnuit.euspune:

[…] dintre cele mai recente exemple este Yahoo News, cu articole fără oferirea de surse, dar sunt multe alte grupuri de “presă de […]