Categorii
Arhiva Personal

De unde atâta mânie printre cuțofili? #maidanezipentrutoti #banipentruhoti

Scriam ieri că apărătorii maidanezilor, cunoscuți generic drept cuțofili, au început de ceva timp să recurgă la amenințări, urmărirea celor care fac curățenie prin București și chiar la punerea în pericol în mod direct a vieții celor de la ASPA.

Cuțofilii cred de cuviință să urmărească și să atace lucrătorii ASPA pentru faptul că ei fac curățenie în București. Câinii ăia sunt animale sălbatice în toată regula. Nu mai ai ce sta la discuții. Curățenia trebuie făcută.

Iar cei de la ASPA, în frunte cu Răzvan Băncescu, șeful lor, sunt noii mei eroi. Ei au început să facă o bine-venită curățenie și au reușit să elimine o treime dintre câinii periculoși de pe străzile Bucureștiului. Adică 20 000 de javre periculoase cu fost luate de pe străzi? Mi-ar plăcea să fie așa.

Între timp, oamenii aceștia sunt atacați și amenințați (Lucian Mândruță dat în judecată de Fundaţia Vier Pfoten) pentru că fac un lucru util societății. Și nu numai ei, ci și jurnaliști sau alți oameni care se opun cuțofililor care nu-s fanatici, ci doar își apără interesele bănești.

Via Ciprian Ciucu, de la Contributors.ro:

[…]1. Poate pentru că este o mare afacere? Pentru că una dintre organizațiile care au leadreship-ul pe chestiunea asta face bani buni, iar cei care sunt în spatele ei își văd amenințate câștigurile facile?[…]

și

4. Cum ziceam și eu anul trecut: dacă cineva își pune mintea să adune maidanezii îi adună. Restul, cum s-a dovedit, a fost praf în ochi, vorbe goale. În urma acțiunilor ASPA, conform datelor prezentate de această instituție, câinii s-au împuținat cu aproximativ o treime! Politica anti-haite a dat roade, a funcționat! Conform datelor de la Matei Balș, numărul oamenilor mușcați a scăzut de trei ori comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut (jurnaliști verificați și confirmați, asta e știre!)!!! ASPA s-a concentrat pe haitele și dulăii agresivi. Dar totuși, printre veterinari se pare că e jale mare. Aceștia și-au pierdut dintre contractele pe care le aveau cu primăria pentru scărpinarea câinilor între urechi și în conseciță se pare că majorității cabinetelor veterinare private le-au scăzut veniturile cu aproximativ o treime. Catastrofal! Situațiunea impunea măsuri neîntâziate!

Acum putem zice că acei cuțofili sunt unii fanatici care sunt conduși de alții cu interese bănești. Dacă nu mai e cuțu pe stradă să latre, ce rost mai au ONG-urile pentru cuțu-cuțu?

UPDATE: Ce este un cuțofil? Găsești definiția în acest comentariu de la articolul cu Mândruță dat în judecată:

Cutzofil, definitie: persoana asa-zis iubitoare de animale, „specializata” pe segmentul canin comunitar, care nu realizeaza pericolul pe care il reprezinta maidanezii in societate pentru oameni si pentru alte animale nevinovate in general sau nu-i pasa. Un subtip de socipat/psihopat caruia ii place sa vada oameni sau animale macelariti/macelarite de preferatii lui, sau, cel putin, incapabil sa simta empatie fata de victimele acestora.