Categorii
Arhiva Online

Ucraina, war zone

Zeci de oameni sunt omorâți chiar acum de către trupele speciale ale președintelui Ucrainei, Ianucovici. Se folosesc puști-mitralieră și puști-lunetă pentru a nimeri la țintă. Protestatarii, cu toate că au apelat la violență, cad unul câte unul în timp ce sunt împușcați în cap de la distanță.

Nu mă pricep la chestii politice/război, dar când îi împuști pe protestatari, cu toate că aceștia sunt foarte violenți, înseamnă că ai pierdut controlul și, în cazul Ucrainei, este gata un război civil/lovitură de stat.

Ianucovici a primit o mită de 2 miliarde de la Putin recent iar serviciile speciale ucrainiene nu se feresc să tragă în oameni pe bandă rulantă. Protestatarii au pus și ei mâna recent pe arme de foc, lucru ce îi pune în situația unor rebeli/revoluționari.

Când două părți au arme și nu se feresc să le folosească, atunci avem un război civil gata să se întâmple la granița de nord a României. Kievul face parte din sacul de jucării al Rusiei, Rusie care n-are nici o problemă să vadă că Ucraina se duce de râpă.

În altă ordine de idei, trebuie să ne aștetpăm la valuri de refugiați din nord. Ca să afli pe loc ce se întâmplă intră pe Deschide.MD și vezi totul la minut: de la focuri de armă, la mesaje trimise de autorități și până la desfășurări de forțe.

Vezi ce se întâmplă în Ucraina acum (via Alex Mielus):
1. 16:42 Conform datelor preliminare, astăzi, 20 februarie, până la 15.20 forţele de ordine au omorât mai mult de 60 de protestatari.

2. Trupele speciale trag în oameni fără nici un dor

3. 19 feb 2014 – Forţele de ordine au deschis focul asupra manifestanţilor din oraşul Khmelnițk. O femeie a decedat.

Din ce știu, în al doilea film este vorba de clădirea Serviciilor Secrete a Ucrainei. Conform legii, și acolo și în România, soldații au obligația să folosească muniție de război în caz de atac. Totuși, nu văd să fi existat intenția de a alunga mai întâi protestatrii, chiar dacă sunt violenți.

Pe scurt, Ucraina e în mare rahat: war zone!

UPDATE: 21 fEb 2014 – Stirile ProTv despre românii prinți în Ucraina

2 răspunsuri la “Ucraina, war zone”

Urmăresc și eu conflictul. E trist, chiar am fost acolo acum câțiva ani și țara aia oricum era un butoi de pulbere. Diferențele sunt așa mari încât era oarecum previzibilă influența mâinii de fier a mamei Rusia.

De la o localnică din Kiev, am aflat că estul e dominat de populația rusă (Stalin a avut grijă ca pe ucrainieni să-i conserve un pic în Siberia), cu sânge comunist. În Vest sunt ucrainieni, partial comuniști – parțial pro vest. Corupția era așa mare acolo (2011) că la noi părea parfum.

http://www.crossfire.ro/2014/02/kiev-ucraina-atunci-si-acum-2014/

Pacat ca se ajunge in asa situatii. Asta din cauza unor mizerii de oameni care, de dragul banilor, sunt gata sa isi omoare si mama. Intr-un fel e bine ca se intampla asta in Ucraina. Simt si politicienii din jurul lor ca nu e de gluma.