Categorii
Arhiva Online

ProTv față cu dezinformarea criminală: România, te iubesc prezintă „argumente” împotriva vaccinării

Pe 9 iunie 2013 Pro TV prezenta la România, te iubesc un documentar despre vaccinarea în România. Ideea generală a documentarului era că se fac prea multe vaccinări și că, oricum, vaccinările nu au efect. Motivul? Unele vaccinări au efecte secundare și unii copii nu au fost protejați de vaccinare din varii motive.

Problema în toată treaba asta este că tocmai vaccinarea a dus la eradicarea variolei și a pestei bovine (sursa1 și sursa2) și există programe ce urmăresc eradicarea unor boli tropicale, printre care malaria și febra galbenă.

Referitor la bolile tropicale, nu degeaba ne vaccinăm când mergem în acele țări sau când vin ei aici. Vaccinarea este un proces important în viața fiecărui om și consider că eforturile Pro TV de a ne băga pe gât tratamente alternative ori homeopate, în loc de vaccinuri, sunt de-a dreptul criminale. Media trebuie să transmită fapte, nu opinii. Cel puțin așa credeam că asta face România, te iubesc. Că transmite fapte. Acum știu să nu mă mai uit cu aceiași ochi la emisiunea respectivă. Criminali, nu alta.

De ce mi-a atras atenția emisiunea de mai sus? Tocmai pentru că Insula Îndoielii a luat la purecat tot ce se zice în emisiune și a demontat o serie de bazaconii spuse de către doctorii invitați și de către reporteri.

Dacă ai avut vreodată dubii legate de vaccinare, atunci citește mai întâi prima parte legată de România, te iubesc. Vei afla că ei spun acolo de 38 de vaccinări, pe când ai de-a face cu maxim 15 vaccinări ce conțin, în total, maxim 38 de antigeni. Vaccinare e atunci când îți face o injecție, nu câți antigeni are o singură injecție. O înjecție poate fi împotriva a 3 – 7 boli, cu tot atâția antigeni în ea.

Vezi aici schema de vaccinare și câte injecții de fac efectiv. De la pagina la care ajungi prin linkul anterior aflăm următoarele:

Vaccinul este un produs biologic, care se inoculeaza unui individ, in scopul de a preveni o imbolnavire, produsa de un anumit agent patogen.
Agentul patogen este un microorganism capabil sa produca o imbolnavire.
Imunitatea este definita ca fiind rezistenta la un agent patogen, dobandita de un organism dupa ce acesta a trecut prin boala (Ex. : rubeola).
*in primele 6 luni de dupa nastere, la sugarul alimentat la san, poate exista o imunitate la anumite boli pe care mama le-a avut in antecedente.

Asta ca să ne fie clar cu ce avem de-a face aici. Apoi aflăm cum funcționează un vaccin:

Mecanism de actiune: vaccinul se comporta ca un antigen (microb, virus), care odata introdus in organism, determina producerea de anticorpi specifici. Prin productia de anticorpi specifici se dezvolta imunitatea organismului, fata de respectivul agent patogen (Ex: virus).
Vaccinul aduce cu sine “informatia” despre acel virus pe care il “reprezinta”, fara a produce imbolnavirea organismului, ci doar declanseaza activarea lantului imun. In acest fel este prevenita boala pe care acest microorganism ar fi putut sa o determine, la un organism fara imunitate (nevaccinat sau care nu a trecut prin boala).

Și uite cum de la început reportajul România, te iubesc începe cu stângul. Apoi părinți terifiați de vaccinări și așa mai departe…

E normal ca părinții să fie speriați când văd efecte adverse și nu e deloc de preferat să vezi așa ceva, dar tocmai vaccinarea „pe bandă rulantă”, cum o numesc aiuriții de la Pro Tv, e cea care salvează cele mai multe vieți și ne prelungește viața. Să nu uit că rata mortalității infantile este mai mică tot datorită vaccinurilor făcute bebelușilor și copiilor.

Pro Tv, de ce ești criminal și sperii părinții?

În a doua parte despre emisiunea România, te iubesc Insula Îndoielii atrage atenția că nu există vaccinuri care au eficiență 100%:

Vaccinurile nu oferă protecție 100%.

Pot oferi protecție 95%, 90% sau mai puțin. Scopul vaccinării este să eliminăm cât mai mult riscul de a face boala vaccinând majoritatea populației și bazându-ne pe studiile care arată că vaccinurile sunt eficiente în procente mari.

Unul dintre motivele împotriva vaccinări ar fi că un copil care nu a făcut vaccin ar putea îmbolnări sau se poate îmbolnăvi chiar dacă este în preajma unor copii vaccinați. Textul citat mai sus explică fenomenul. E greu când nu știi cum funcționează imunitatea sau când în mod voit ascunzi modul în care funcționează imunitatea. Vaccinurile nu funcționează 100%, dar salvează majoritatea oamenilor și pot duce la eradicarea unor boli, cum s-a văzut la început de articol.

Întreaga a doua parte prezintă faptul că doctorii își bazează afirmațiile anti-vaccinare folosindu-se de studii dovedite a fi șarlatanii. Mișcarea anti-vaccin este crimnală în toată regula, nu ține cont de minime studii științifice legate de eficiența vaccinurilor de-a lungul deceniilor.

La final Insula Îndoielii ne zice:

Dar consider că mișcarea anti-vaccin este cea mai periculoasă idee care s-a putut abate asupra României.

Șarlatani care iau banii naivilor există peste tot, dar cei care sunt vocali antivaccinare omoară copii.

Așadar, fiți sceptici și nu aplecați urechea la reporteri și așa-ziși doctori criminali.

Citește despre vaccinare și despre mișcarea criminală anti-vaccin de la noi aici: partea 1, partea 2, partea 3, partea 4 și partea 5.

13 răspunsuri la “ProTv față cu dezinformarea criminală: România, te iubesc prezintă „argumente” împotriva vaccinării”

Nu, CNA are treaba cu chestiile de adulti. Astealalte sunt prea greu de inteles pentur ei.

TV e cam degeaba la partea de știri, informare – cam ce ține de canalele românești. Ăia trebuie să producă materiale pe bandă rulantă, cu bani puțini, iar reporterii sunt căzuți din cer, la propriu, și mulți nu știu nici cum se bea apă.

Da, dar cand faci ceva care risca viata oamenilor nu mai e funny deloc. De aia trebuie sa gandeasca de doua ori ce fac, altfel se poate lasa cu reporteri batuti sau mai rau.

Poate au vazut ca in SUA functioneaza astfel de porcarii si s-au gandit sa incerce si pe la noi.
Vaccinarea = autism (daca imi aduc bine aminte din Doctor House 😀 )

Da, se uita repede ce e dincolo si repeta aici. Unii guru homeopati au murit penru ca au insistat ca retele lor sunt mai bune ca medicina stiintifica. Unii sunt fanatici in directia asta si destui oameni pot muri din cauza asta.

In proportii covarsitoare cam tot ce se prezinta la tv este o mizerie. Totul este bazat pe opinii si subiectivism tocmai de-aia nu ma uit la tv decat la canalele de sport.

Putem zice: Thank you God TV :))

Bine ca ai net si iei stirile de acolo. Sutn abonat la mai multe ziare online si asa aflu ce e de aflat. Mult mai util.

Buna ziua,
Nu sunteti sceptici atunci cand doctorii va prezinta doar beneficii dar nu si efecte si studii care prezinta si urmari? Nu stiti despre acele cazuri in care parinti responsabili care au avut probleme cu copilasii lor din cauza acestor vaccinuri au actionat in judecata Statul Roman si au castigat?
Un exemplu este tatal meu care avut urmari toata viata si va avea pana la capat datorita unui vaccin nenorocit antipoliomelita, el a fost un caz mai fericit, a scapat doar cu ochelari, probleme foarte mari cu nervii, mai multe boli autoimune capatate dupa vaccinare. Dar cei din aceeasi generatie de la acelasi spital au ajuns in spitale de nebuni, au murit chiar atunci iar asta se intampla destul de recent in 1957. Dar stiri despre copilasi cu probleme de la vaccinuri au aparut constant.
De ce americanii…o tara cu un numar impresionant de locuitori refuza si ei in numar din ce in ce mai mare anumite vaccinuri pe care le pot refuza, la noi legea ne da dreptul de a alege, la ei nu.

Nu negam ca sunt cazuri carora nu lise potrivesc anumite vaccinuri, dar sa zici ca toate is rele e o prostie crasa. Boli mari au fost prevenite sau eradicate folosindu-se vaccinuri. Crezi ca acei microbi au disparut? In nici un caz. Inca ar face ravagii de n-ar fi vaccinurile.

[…] mișcarea anti-vaccin și ultra-vegani de pe la noi știu ce urmează: mega-purii-anti-bacterii, adică cei care vor să […]