Categorii
Arhiva Optimism

Studentul Anului 2013 – competiție națională de aptitudini

competitie-natioanla-studentul-anului-2013-vip-romaniaStudentul Anului este un proiect frumușel care are menirea de a uni mediul studențesc cu cel de afaceri. Se organizează anual competiții pe domeniile Economie, Jurnalism și Comunicare, Medicină, Drept și Arhitectură și se aleg câștigători ce primesc 1500 de euro. Competiția durează o lună, din aprilie până în mai, și se primesc diplome și trofee.

Proiectul va crea o punte între câștigători și viitorul lor job așa că un trofeu „Studentul Anului” va fi o adiție sănătoasă la CV-ul studenților. Programul este deschis studenților de facultate și master între 18 și 27 de ani iar organizatorii, Organizația Voluntari pentru Idei şi Proiecte – VIP România, sunt și ei studenți.

Competiția are loc de 10 ani deja și se desfășoară la nivel național. Cum sună să fii cel mai bun student al anului din România? Bine, în orice caz.

Temele de concurs pentru fiecare domeniu sunt oferite de Westfourth Architecture, Architect Service și West Group Arhitecture (Arhitectură), KPMG (Drept), Capital Partners și Codecs (Economie), Starcom (Jurnalism și Comunicare), Actavis și Sindan Pharma (Medicină), iar înscrierile la concurs se pot face până pe data de 12 mai 2013.

Ce mi-ar fi plăcut să văd ar fi fost domenii ca IT și tehnologie (mecatronică, de exemplu) sau chiar Biologie ori Chimie. Poate în anii viitori vor extinde aria de domenii la care se aplică. Felicitări, în orice caz.

Un răspuns la “Studentul Anului 2013 – competiție națională de aptitudini”

[…] Am scris de curând că a avut loc competiția națională Studentul Anului și iată că a ajuns la final. Organizat de către VIP Romania, concursul a scos ce e mai bun din studenții români și a premiat excelența în cinci domenii: arhitectură, drept, economie, jurnalism și medicină. […]