Categorii
Arhiva Personal

Servire ca la noi

Merg undeva să mă ocup de ceva acte. Treabă care durează destul de puțin.

Intru. Înăuntru văd un loc liber la unul dintre birouri, gata să mă primească. Femeia tocmai trimitea concentrată un mesaj pe telefon.

Aștept scurt timp după care întreb dacă este liber. „Un minut”, îmi zice în sictir.

După ce termină de scris mesajul e gata să mă preia. Era deranjată de mine. Draci, poate am eu fața cam urâtă dimineața. Zic și eu…

După ce termină treaba într-un sictir specific funcționarelor ultra-plictisite de la Poștă sau Primărie îmi dă foaia pe care o semnez și… aștept.

Mi-a zis că a terminat treaba doar după ce am întrebat dacă mai trebuie să fac ceva. Un „Bună ziua!” aruncat ca un scuipat și a scăpat de mine.

Am plecat gândindu-mă că sunt bucuros că nu am de-a face prea des cu birourile lor. Înțeleg că oamenii pot avea supărări (nu părea în ziua cea mai bună), dar pentru asta un mic profesionalism poate salva ziua. Iar asta era la o firmă privată.

Sevicii românești în Europa. Mai avem puțin. Hai să mai tragem către Vest un pic. Se poate?

7 răspunsuri la “Servire ca la noi”

Peste tot vor fi oameni ca si acea tipa.. nu prea ai ce face.. nu esti singurul care pateste asa..

Ba, ai ce face. De rpeferat sa ii strangi nitel de gat. Eram pre aplictisit petru asta la ora aia. Trebuie, totusi, sa cerem mai mult peste tot unde mergem.

Da….e greu la noi. Din pacate sunt prea dese experietele de genul asta. Trebuie sa cerem mai mult de la fiecare dintre acesti indivizi si sa ii tratam cu eleganta, desi ei nu ne trateaza asa. Pentru a se face o schimbare, trebuie sa incepem de la noi.

Eu inca sper ca vom invata si noi ….bunele maniere

Nu neaparat bunele maniere, ci tocmai manierele care ne pastreaza locul de munca. Poti fi necioplit in viata de zi cu zi, dar la munca sa ai o purtare ok.

In Suedia la aeroport, omul de la ghiseu a venit el si a luat la verificat biletele tuturor celor care stateau la coada penutru a misca lucrurile mai repede la deschiderea portii.

Nordicii si cei din Tarile De Jos sunt vazuti ca oameni reci, dar vad ca si oameni plini de bun simt. Cred ca si la noi poate fi asa, numai ca trebuie sa gasim un mod comun de lucru pentru a duce lucrurile in directia dorita. Om trai si om vedea.